Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Bir Palamut Akını Bekleniyor

Bu yıl av sezonunun başlamasından itibaren palamut bolluğu yaşanıyor. Edirneli balıkçı Yusuf Çimen önümüzdeki günlerde yeni bir palamut akının beklendiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 16:58
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Yeni Bir Palamut Akını Bekleniyor

Türkiye’de av sezonun başlamasından itibaren palamut bolluğu yaşanıyor. Fiyatların, vatandaşın alım gücünü çok etkilemeyecek seviyede oluşu da esnafın tezgahındaki balıkların erken saatlerde bitmesini sağlıyor.

Edirneli balıkçı Yusuf Çimen, önümüzdeki günlerde yeni bir palamut akını beklendiğini, akının gerçekleşmesi durumunda palamut fiyatlarının daha da düşeceğini belirterek; “Bu hafta balık çok hızlı gidiyor. Hem Edirne halkı, hem de Bulgarlardan palamuta aşırı ilgi var. Büyük bir palamut bolluğu yaşıyoruz. Şu an palamutun tanesi yaklaşık 1,5 kilo seviyelerine ulaştı fakat fiyatı da 125 liraya geriledi. Önümüzdeki haftalarda palamut akını olacağı söyleniyor. Niyetimiz palamut akını olması yönünde ama denizden ne çıkacağı belli olmaz. Umut ediyorum ki bu akın olur ve 3 tanesi 200 liraya düşer. Bu sayede de bütün vatandaşlarımız balık yer” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.