Hava Durumu

Yazar Metin: “Edirne’de Etkinlik Alanı Sıkıntımız Var”

Edirne’de bir alışveriş merkezinde imza günü ve resim sergisinin bir arada olduğu bir etkinlik gerçekleştirildi. Yazar Nazmi Metin, “Edirne’de etkinlik alanı sıkıntımız var sanat dernekleri olarak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2025 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2025 18:57
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Yazar Metin: “Edirne’de Etkinlik Alanı Sıkıntımız Var”

Edirne’de Marmara Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Cengiz Hamitlioğlu ve yazar Nazmi Metin, ortak resim sergisi ve imza günü düzenledi.

Marmara Güzel Sanatlar Derneği olarak etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hamitlioğlu, “Marmara Güzel Sanatlar Derneği olarak, 5 ortak dernekle birlikte faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün Edirne’de alışveriş merkezi etkinlik alanında yapmış olduğumuz etkinlik, kişisel sergi başlattık. Bugün açılış olarak bana ait resimler ile başlatılmış oldu. Bu her ay bir başka ressam arkadaşın eserlerini sergilemek üzere faaliyetlerimiz devam edecek. Bu sergilerin devamı halinde içimizde bulunan hem ressam, hem yazar arkadaşların şiir, öykü, masal gibi imza günleri yapılacak. Bize sundukları imkan ve alan için alışveriş merkezi yönetimine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİNDE DE SERGİ SALONU MEVCUT DEĞİL”

Etkinlikte 8 kitabının imza gününü gerçekleştiren Nazmi Metin, Edirne’de etkinlik için uygun alanın bulunmadığına dikkat çekti. Önceden Deveci Han Kültür Merkezi’nde etkinlikler yaptıklarını ancak şu an oranın da herhangi bir sergiye uygun olmadığını belirten Metin, “12 kitabımdan 8’inin imza gününü yapıyoruz. Marmara Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Cengiz Hamitoğlu’nun sergisi ile birlikte yürütülüyor. Burada bu etkinliği yapmamızı sağlayan alışveriş merkezi yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Edirne’de etkinlik alanı sıkıntımız var sanat dernekleri olarak. Daha önce Deveci Han Kültür Merkezi’nde yapıyorduk ancak şu an orası sergiye uygun olmayan bir duruma geldi. Belediye tarafından yapılan kültür merkezinde de sergi salonu mevcut değil. Sergi salonu ihtiyacımızı fuaye alanında yapıyoruz. Ancak fuaye alanında ışıklandırma gibi durumlarda pek mümkün olmuyor. ETSO’da da sergiler yapıyoruz. Orada şövaleler ile sergi yapıyoruz ve alan dar kalıyor. Burada, alışveriş merkezinin imkanları çok daha uygun. Bu sebeple yönetime teşekkür ediyoruz. Burada birçok etkinlik yaptık” dedi.

“CANLI PERFORMANS ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Sanat derneği olarak ilerleyen günlerde canlı performans etkinlikleri yapmayı planladıklarının altını çizen Metin, “İlerleyen günlerde canlı performans çalışmalarımız olacak. 5-6 ressam arkadaşımız tarafından sergi alanınca etkinlik yapılacak. Talebimiz Edirneli sanat severlerden talebimiz, bize destek vermeleri. Yerel basın bu konuda bize çok destek oluyor” sözleri ile gerçekleştirmek istedikleri faaliyetleri aktardı.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.