Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaçi’den Enfeksiyonlara Karşı Gözlük Uyarısı

Optik mağazası satış sorumlusu Levent Yaçi, son dönemde artan göz enfeksiyonlarına dikkat çekerek, gözlük kullanımının enfeksiyonlardan korunmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:56
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Yaçi’den Enfeksiyonlara Karşı Gözlük Uyarısı

Edirne'deki optik mağazasında satış sorumlusu olarak çalışan Levent Yaçi, son zamanlarda hastanelerin acil bölümlerinde artan hasta yoğunluğuna dikkat çekerek, özellikle göz enfeksiyonlarının bulaşıcı olabileceğini vurguladı. Yaçi, gözlük kullanan vatandaşlara uyarıda bulunarak, gözlüklerin gözleri dışarıdan gelen mikroplara karşı koruma sağladığını ifade etti.

“DIŞARIYA ÇIKTIĞIMIZDA GÖZLÜK KULLANALIM”

Optik mağazası satış sorumlusu Levent Yaçi, “Son zamanlarda hastanedeki acil bölümleri ağzına kadar dolmuş durumda. Biz vatandaşlar olarak ne yapmalıyız? Hasta olan birisine çok yakın durmamamız gerekiyor. Bu aralarda gözde bir iltihap, mikrop veya alerjik bir durum söz konusu. Bu da bulaşıcı olduğu için vatandaşlara bir tavsiyem var. Ne olursa olsun gözlük kullanan vatandaşlarımız gözlüklerini çıkarmamaları gerekiyor. Gözlükler, göze gelen mikrobu belirli bir derece önlemiş oluyor. Güneş gözlüğü de olsa uzak gözlüğü de olsa dışarıya çıktığımızda gözlük kullanalım. Bir nebze de olsa kendimizi dışarıdaki mikroplardan korumuş oluruz” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.