Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer; “Yasadışı Göç 1 yılda Yüzde 86 Azaldı”

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentteki asayiş olaylarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Edirne’deki yasadışı göçmen oranında yaşanan değişime dikkat çekti. Sezer, 1 yıl öncesine göre yasadışı göçmen oranında yüzde 86 azalma yaşandığını belirterek; “Edirne'miz alınan tedbirlerle yüzde 86 oranında göçmen rotası olmaktan çıkmış durumda” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 17:25
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Vali Sezer; “Yasadışı Göç 1 yılda Yüzde 86 Azaldı”

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentteki asayiş olayları ile ilgili açıklama yaptı. Valilik salonunda düzenlenen toplantıya Vali Sezer’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ve 308 Bot Komutan Vekili Sahil Güvenlik Üsteğmen Enes Erata katıldı.

Vali Sezer, toplantıda yasadışı göç ile yoğun bir mücadele gerçekleştirdiklerini söylerken; “Temel hedefimiz, ilimizi göç rotasından çıkarmak. Geride kalan 9 ayda 543 organizatörü yakaladık. Bu çok büyük bir rakam. Geçen yılı aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 50’lik artış var. Bununla ilgili 9 ayda 280 araca yasal işlem yapıldı. Bunların içinde 2 tekne, 6 tane bot var. 9 ayda 427 de örgüt mensubu yakaladık. Edirne'miz alınan tedbirlerle yüzde 86 oranında göçmen rotası olmaktan çıkmış durumda. Bir önceki yıla göre gelen yasadışı göçmenlerde yüzde 86 azalış söz konusu. Bu da bizim açımızda alınan tedbirlerin ve yapılan mücadelenin yerinde olduğunu gösteren önemli bir orandır" ifadelerine yer verdi.

“HUDUT VE HUDUT BAĞLANTI YOLLARI TAMAMLANDI”

Hudut yolları ile hudut bağlantı yollarının tamamının bitirildiğini açıklayan Sezer; “1 yıl içerisinde 325 kilometrelik hudut ve hudut bağlantı yollarını iyileştirme ve bazı yerlerde yeni yol açma koşuluyla tamamladık. Burasının elektronik altyapısını geliştirmek için de Göç İdaresi Başkanlığı’mızın ve İçişleri Bakanlığı’mızın destekleriyle asansörlü kulelerin de yapımını gerçekleştirdik. Bu sene de yapımı devam edecek. 14 tane yeni kulenin de ihalesini yaptık. Onları da gerçekleştireceğiz. 16 sabit nokta ve 107 şok uygulama noktasında denetimlerimiz aralıksız bir şekilde devam etmektedir” dedi.

“ASAYİŞ OLAYLARI YÜZDE 12 AZALDI”

Sezer, son 9 ayda asayiş olaylarında yüzde 12 azalma olduğunu açıklarken; “Evden hırsızlıkta yüzde 66 oranında azalma söz konusu. Motosiklet hırsızlığı geçen yıl çok problemdi. Bu yıl yüzde 67 oranında azalma söz konusu. Çalınan motosikletlerin neredeyse tamamı yakalanarak sahiplerine iade ediliyor. İş yeri ve kurumlardan hırsızlıkta yüzde 59 oranında bir azalma ve dolandırıcılıkta yüzde 29 oranında bir azalma söz konusu. Aranan şahıslarla ilgili olarak 2024 yılı ilk 9 ayında 3 bin 732 aranan şahsı yakaladık. Bunda da geçen yıla göre yüzde 53 oranında artış var. Bunun da suçlularla mücadelede önemli bir etkisi var. Çünkü aranan şahısları ne kadar sahadan çekersek, suç oranlarında da o kadar düşme söz konusu” sözlerine yer verdi.

YAKALANAN UYUŞTURUCU VE EMTİA MİKTARLARINI AÇIKLADI

Narkotik suçlarla mücadelede de yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Sezer; “Burası sınır ili olduğu için yurt dışı ile de bağlantılı organize çalışan narkotik suçlarla ilgili örgütler ve organizasyon yapılarıyla da mücadele ediyoruz. Geçen yıla göre yüzde 36 oranında yakalamalarda artış var. Özellikle bu sene 95 şüpheli tutuklandı. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21 artış söz konusu. Özellikle esrar bir ton 980 kilogram, skunk denilen sentetik uyuşturucu bir ton 22 kilogram, eroin 38 kilogram, metamfetamin 44 kilogram, kenevir 7 milyon kök, sentetik uyuşturucularda yaklaşık 460 bin adet yakalandı. Emtia noktasında da yakalamalar çok fazla. Sadece 334 kilogram altın ele geçirildi. İçerisinde araç yedek parçası, tarihi eser, elektronik sigara, cep telefonu başta olmak üzere 2 milyar 225 milyon TL değerinde yakalanan kaçak ticari eşya var” dedi.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA YÜZDE 67 AZALMA VAR”

Sezer, trafikte de çalışmaların artarak devam ettiğini belirterek; “Bir önceki döneme göre özellikle maddi hasarlı kazalarımızda bir miktar artış var. Fakat özellikle ölümlü kazalarımızda bir önceki aya göre yüzde 67 azalma var. Son 9 ayı, geçen yılın 9 ayı ile kıyasladığımız zaman da yüzde 20 azalma söz konusu. Yaralamalı trafik kazalarında da yüzde 6 azalış söz konusu. Artış her zamanki gibi motosikletli kazalarda. Yüzde 16 artış var ama çok şükür can kaybı yok” ifadelerine yer verdi.

“SINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA YÜZDE 8 ARTIŞ VAR”

Edirne’nin gurbetçi sezonunu geride bıraktığını söyleyen Sezer; “2024 yılında 4 milyon 144 bin 642 araç, 11 milyon 315 bin 735 de yolcu giriş ve çıkışı olmuş. Geçen yıla göre yüzde 8 civarında artış var” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.