Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turistleri Şaşırtan Tabelalar

Demirköy ilçesinde Fatih Sultan Mehmet döneminden kalma dökümhaneye giden yol üzerindeki yön tabelalarında mesafenin farklı yazılması görenleri şaşırtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 20:07
Kaynak: MURAT SAVAŞ
Turistleri Şaşırtan Tabelalar

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde bulunan ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmek için top döktürdüğü tarihi dökümhane turistlerin ilgili odağı durumunda. Ancak tarihi dökümhaneye giden yol üzerindeki yön tabelalarında mesafenin farklı yazılması görenleri şaşırtıyor.

KARAR VERİN; KAÇ KM?

Demirköy ilçesi çıkışında tarihi dökümhane için yön tabelaları var. Ancak resmi kurumlar tarafından konulan iki tabelada dökümhanenin o noktaya kaç kilometre olduğu konusunda farklı bilgiler var. Bir tabelada dökümhanenin 4 km uzaklıkta olduğu yazarken aynı yere dikilmiş bir başka tabelada ise dökümhanenin 5km uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

TURİSTLER ŞAŞKIN

İlçe halkı dökümhanenin yerini ve kaç km uzaklıkta olduğunu biliyor. Ancak dışarıdan gelen ve dökümhanenin yerini bilmeyen yerli ve yabancı turistler için aynı yerde bulunan iki ayrı tabelada belirtilen mesafe arasında bir km fark olması şaşırtıcı.

MURAT SAVAŞ

 

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.