Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ’de Hidatidoloji Kongresi Başladı

Trakya Üniversitesi’nde (TÜ) 11. Ulusal ve 4. Uluslararası Hidatidoloji Kongresi Başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 11:36
Kaynak: MERT ERİŞKİN
TÜ’de Hidatidoloji Kongresi Başladı

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu iş birliği ve Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Balkan Kongre Merkezi’nde 11. Ulusal ve 4. Uluslararası Hidatidoloji Kongresi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Edirne Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk ve çok sayıda ulusal ve uluslararası akademisyen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda üniversitenin tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra tören, Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

“GENÇ ARAŞTIRMACILARA YOL GÖSTERİCİ OLACAK”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Güdücüoğlu; “Bu kongrenin insan ve hayvan sağlığına katkı sağlayacağına ve özellikle genç araştırmacılara yol gösterici olacağına ve sosyal aktiviteleriyle de keyifli bir kongre olacağını tahmin ediyorum” dedi.

“BİLİMSEL BİR PROGRAM OLUŞTURDUK”

Farklı bilim dallarıyla iş birliği yaparak yeni teknik ve proje ortaya koymak istediklerini belirten Dünya Ekinokokkozis Federasyonu Başkanı, Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş; “Bu kongrede özellikle göğüs cerrahisindeki arkadaşlarımız ve diğer bilim dallarıyla iş birliği yaparak bir bilimsel program oluşturduk. Farklı disiplinlerde çalışan arkadaşlarımızı bir araya getirerek yeni teknikler ve projeler oluşmasını sağlamak, en önemlisi de genç arkadaşlarımızı bu alanda çalışan hocalarımızla bir araya getirmektir” diye konuştu.

“HAYVANCILIĞIN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERDE ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU”

Hastalık hakkında konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler; “Trakya Üniversitesi olarak, bu evrensel bilgi yolculuğunda kendimize düşen görevi yerine getirmenin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Üniversitemiz, farklı disiplinlerdeki bilim insanlarını bir araya getirerek hem temel, hem de uygulamalı bilimlere önemli katkılar sağlamayı hedeflemekte ve bu hedefine doğru emin adımlarla yürümektedir.  Bölgemiz ve şehrimiz gibi hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde, önemli bir halk sağlığı sorununu ele alan Hidatidoloji’de güncel gelişmelerin ele alınacağı kongremizin üniversitemizin bu hedef doğrultusunda attığı önemli adımlardan biridir” ifadelerine yer verdi.

“KIRSAL KESİMDE YAŞAYAN İNSANŞLARI OLUMSUZ ETKİMEKTE”

Hatipler, “Sadece bir hastalığın değil; bir coğrafyanın ve kültürün de hikayesini barındırmaktadır. Bu hastalık, özellikle kırsal kesimlerde yaşayan insanların hayatlarını olumsuz yönde etkilemekte, önemli ekonomik kayıplara ve sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bu kongrede yapılacak olan çalışmaların hatalığın etkilerini azalmak, hatta ortadan kaldırmak için yeni ufuklar açacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Açılış töreni konuşmaların ardından sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.