Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ’de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Semineri

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Seminerleri-1 programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:10
Kaynak: MERT ERİŞKİN
TÜ’de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Semineri

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Seminerleri-1 programı Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa Dr. Öğr. Üyesi Gülnur Öztürk akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“SEMİNERLERE KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hilal Keklicek, "Biz TÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak, meslektaşlarımızın bilgilerini tazelemek konusunda bu seminerleri düzenlemeye karar verdik. Bu seminer birincisi olacak. Bundan sonra da seminerlerimize kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz. Seminerimizin açılışını Dr. Öğr. Üyesi Gülnur Öztürk hocamızla yapmak istedik. Şu anda Türkiye’nin de gündeminde olan nasıl sağlıklı yaşlanılırız, onu konuşacağız” dedi.

“GENÇKEN VÜCUDUMUZA YATIRIM YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Açılış konuşmasından sonra sunum gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Gülnür Öztürk, “20-30 yaş aralığında yapılan her egzersiz, bizim kas yapımızı ve kemik yapımızı güçlendirmemizi sağlar. Yaşlanmayla beraber, özellikle 40 yaşlarından sonra ciddi bir düşüş başlıyor. Egzersize devam edildiği sürece bu düşüş önleniyor. Böylece daha az kayıpla yaşlanmaya gidiyoruz. Çünkü eninde sonunda kayıplarımız olacak. O yüzden gençken vücudumuza yatırım yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“NEFES EGZERSİZLERİNE ÖZEN GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

Nefes egzersizlerinin önemine değinen Öztürk, “Nefes egzersizlerine özen göstermemiz gerekiyor. Nefes egzersizleri, sizin hayata olan bakış açınızı, hayatla olan mücadelenizde size yardımcı olan bir görev gösterir.  O yüzden nefes egzersizlerine başlamak ilk adım olmalı” ifadelerine yer verdi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Seminerleri-1’in ilk oturumu sunumun ardından sona erdi.

Seminerin diğer oturumları şu şekilde; Uzm. Fizyoterapist Büşra Mehder Akbaş, Duruş Eğitimi ve Omurga Sağlığında İnovatif Yaklaşımlar 23.10.2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Uzm. Fizyoterapist Nimet Sermenli, Sağlık Bilimleri Eğitiminde Yapay Zekâ 30.10.2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Uzm. Öğr. Gör. Tuğba Türk Kalkan, Vestibüler Hipofonksiyon ve Fizyoterapi 13.11.2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Dr. Fizyoterapist Halit Selçuk, Diz Osteoartriti ve İnstabilite: Biyomekaniden tedaviye 20.11.2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.