Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ'de Avrupa Spor Haftasında Pickleball Coşkusu

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) Avrupa Spor Haftası etkinliklerin kapsamında pickleball etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 12:31
Kaynak: MERT ERİŞKİN
TÜ'de Avrupa Spor Haftasında Pickleball Coşkusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı (AB), Herkes İçin Spor Federasyonu ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi tarafından, Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Kırkpınar Spor Bilimleri Tenis Kortunda pickleball etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, Aktif ol temasıyla bireylerin harekette kalmaları ve sporla iç içe yaşamaları amaçlanıyor.

"TÜM ÜNİVERSİTE FARKINDA OLSUN"

Program hakkında bilgi veren Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar, "Normalde 22-30'u arasında Avrupa Spor Haftası kutlanıyor. Avrupa'da yani her yerde. Avrupa Spor Haftası'nın temel amacı da insanların genel olarak aktif yaşama yönlendirilmesi anlamında da işte çeşitli etkinliklere katılımlarının sağlanması, bunu bir hayat tarzı haline dönüştürmeleri ve yaşamlarının bir parçasını mutlaka spora katılımlarının sağlanması. Bu doğrultuda Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi olarak sporunu zaten içerisindeyiz, bilincindeyiz. Sporun halkımıza yayılması, öğrencilerimizin zaten çoğu sporcu ama sporcu olmayanların da bu ortama çekilmesi, üniversitemizin akademik idari personelinin, tüm üniversitenin personelinin bu haftanın farkında olması ve hareketli yaşamın bir şekilde içerisine çekilmesi. Hedeflerimiz arasında" dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.