Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ 260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na Katıldı

Trakya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Ankara'da düzenlenen 260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na katılım sağladı. Üniversiteyi temsilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Muzaffer Demir katılırken, toplantıda kurul üyesi diğer üniversitelerin temsilcileri de yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
TÜ 260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na Katıldı

Toplantı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleşti. Özvar, açılış konuşmasında 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nda birçok üniversitede derslerin başladığını belirterek, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için tüm önlemlerin alınmasının önemini vurguladı. Özvar, ayrıca 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki üniversitelerde eğitim gören öğrencilere özel bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek, bu öğrencilerin ikamet ve oryantasyon gibi konularda yaşadıkları sorunlara çözüm üretilmesini beklediklerini ifade etti.

Toplantıda, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunun kullanımıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Prof. Dr. Erol Özvar, şu ana kadar 109 üniversitede toplam 898 programın TYÇ logosu kullanma hakkı kazandığını, bu sayının artırılması gerektiğini ve rektörlerin bu konuda daha fazla çaba göstermesini istedi.

Toplantı, yemek organizasyonunun ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.