Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencileri Yunus Bayram, Hakan Aras ve Hasan Sönmez’den oluşan TEKNO-TRAKYA takımı, göz bebeği hareketleri ile kumanda edilebilen tekerlekli sandalye projesi ile TEKNOFEST’te büyük bir başarıya imza attı. Antalya’da gerçekleştirilen TEKNOFEST finallerinde 28 takım arasında dördüncü olmayı başaran takım, engelleri aşmaya yönelik bu önemli buluşlarıyla dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
Trakya Üniversitesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

Göz bebeğinin aşağı, yukarı, sağa ve sola hareketleriyle kontrol edilebilen ve çevredeki engelleri algılayabilen tekerlekli sandalye projesi, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” yarışmasında “Üniversite ve Üzeri Seviye” kategorisinde finalist olarak yarıştı. Özel gereksinimleri olan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen projeleri ile 4. olan TEKNO-TRAKYA takımı, jüri ve katılımcılardan büyük takdir topladı.

Gelecekte, tekerlekli sandalyeyi sadece göz bebeği ile değil, aynı zamanda sesle ve konumlama sistemi ile de kontrol edilebilir hale getirmeyi planlayan takım üyeleri, projeleri ile daha fazla insana ulaşmayı ve engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Trakya Üniversitesi olarak, öğrencilerimizi bu anlamlı başarılarından dolayı tebrik ediyor ve gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.