Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Roket Takımı Türkiye 2.’si Oldu

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Trakya Roket Takımı, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest’te önemli bir başarıya imza attı. Takım, 2024 Roket Yarışması'nda Orta İrtifa Kategorisi'nde elde ettiği 2.’lik ile büyük bir gurur kaynağı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
Trakya Roket Takımı Türkiye 2.’si Oldu

Teknofest, genç mühendislerin projelerini sergilediği ve roket takımlarının kıyasıya yarıştığı prestijli bir organizasyon olarak biliniyor. Bu yılki organizasyonda, Trakya Roket Takımı kendi geliştirdikleri Bozdoğan roketiyle 2,930 metre irtifaya ulaşarak Orta İrtifa Kategorisi'nde 2.’lik elde etti. Fırlatma, uçuş ve geri dönüş performanslarıyla jüriden yüksek not alarak büyük bir başarı elde eden takım, önceki yıllarda da Leonidas-1 ve Gökdoğan roketleriyle sırasıyla 8. ve 9. sıralarda yer almıştı.

Trakya Üniversitesi, bu başarıda büyük emekleri olan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Arda, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Taşkın, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Aydın Güllü ve Araştırma Görevlisi Tunahan Pamukçu’yu tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.