Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİP’ten “Yenidoğan Çetesi” Açıklaması

Edirne’de Türkiye İşçi Partililer, yenidoğan çetesinin sebep olduğu bebek ölümleriyle ilgili basın açıklaması düzenlediler. Saraçlar caddesindeki açıklamada acil çözüm önerilerini sundular.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 18:23
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
TİP’ten “Yenidoğan Çetesi” Açıklaması

Edirne’de Saraçlar caddesinde Türkiye İşçi Partililer (TİP) yenidoğan çetesi skandalıyla ilgili basın açıklaması düzenlediler.

Çetenin, sebep oldukları bebek ölümleriyle devletten yaklaşık 100 milyar lira gelir elde ettiği ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Emekçi halkımızın kanını donduran Yenidoğan Çetesi skandalı günlerdir ülke gündemini sarsıyor. Yenidoğan bebeklerin hayatını maddi çıkarları uğruna hiçe sayan organize bir suç şebekesi ile karşı karşıyayız. Üstelik bu çete yalnız da değil. Bu cani operasyonun uzun yıllardır sürmesini sağlayanlar, olaydan haberdar olduğu halde çeteye müdahale etmeyen iktidar ve hastane patronları. Bebeklerimizi katleden bu şebekenin, devletten yaklaşık 100 milyar TL gelir elde ettiği ortaya çıktı. Çetelerin SGK'yı dolandırmak için kullandığı yenidoğan yoğun bakım yataklarının yarısından fazlası ise AKP'nin palazlandırdığı özel hastanelerde bulunuyor. 2003'ten bu yana özel hastane sayısı 246'dan 571'e yükseldi. Özel hastane patronları; işbirlikçi doktorlar ve sağlık personelleriyle birlikte bebeklerimizi katletti. Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu ve Fahrettin Koca gibi kendisi de özel hastane patronu olan kişilerin bakanlık yaptığı bir ülkede bu skandala ilişkin soruşturma siyasileri kapsamıyor. İktidar, eski ve mevcut Sağlık Bakanlarına sahip çıkıyor. En başından beri söyledik, yine söylüyoruz; sağlığı parayla satmak suçtur. Sağlığı özelleştirmek, bildiğimiz ve bilmediğimiz pek çok skandala sebep olmuştur, olmaktadır. Halk için Ekonomi Paketi'nde esaslarını ifade ettiğimiz acil çözüm önerilerimiz; tüm özel hastanelerin geçmiş faaliyetlerinin incelenmesi, mağdur ailelere tazminat ödenmesi, soruşturmanın hastane patronlarına ve sorumlu siyasilere uzatılması, özel hastanelerin derhal kamulaştırılması, olayın yaşandığı dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun derhal görevden alınması, bebeklerimizin, çocuklarımızın ve tüm halkımızın ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti alma hakkına sahip çıkmak için hep birlikte mücadeleye.”

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.