Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taybıllı: “Fark Etmek Bir Hayat Kurtarabilir”

CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul edilmesi nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Taybıllı, meme kanserinin her 8 kadından 1’ini etkileyebileceğini hatırlatarak, erken teşhisin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
Taybıllı: “Fark Etmek Bir Hayat Kurtarabilir”

Taybıllı, açıklamasında kadınlara şu soruyu yöneltti: "En son ne zaman tarama yaptırdınız?" Bu sorunun önemine değinen Taybıllı, erken teşhis sayesinde meme kanseriyle mücadelede önemli adımlar atılabileceğini belirtti. "Bugün bu adımı atmazsanız, yarın çok geç olabilir" diyen Taybıllı, kadınları kendi sağlıklarının sorumluluğunu almaya çağırdı.

Sevdiklerinize ve kendinize zaman ayırmanın önemine vurgu yapan Taybıllı, düzenli kontrollerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Sevdiklerinizin size ihtiyacı var, unutmayın" dedi.

Meme kanseri farkındalık ayının yalnızca bilinçlenme değil, aynı zamanda harekete geçme ayı olması gerektiğini vurgulayan Taybıllı, kadınları pembe kurdele takmanın ötesine geçmeye ve düzenli taramalara başlamaya davet etti. "Bir hayatı kurtarma yolunda atacağınız ilk adım, fark etmek olabilir; belki de kendi hayatınızı," diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.