Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşkın: "Kamu Çalışanları Tutmayan Enflasyonun Altında Eziliyor"

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, dar ve sabit gelirli memur ile emeklilerin enflasyon karşısında ezildiğini belirtti. TÜİK verilerine göre Eylül ayı enflasyonunun yüzde 2.97, yıllık bazda ise yüzde 49.38’e gerilediğini açıklayan Taşkın, bu düşüşün halk tarafından hissedilmediğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
Taşkın: "Kamu Çalışanları Tutmayan Enflasyonun Altında Eziliyor"

Taşkın, dar gelirli kamu çalışanlarının alım gücünün hızla düştüğüne dikkat çekerek, çarşıya pazara çıkamayan, market alışverişi yapamayan bu kesimin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ifade etti. "2024 yılı Temmuz ayında maaşlara yapılan zamlar tamamen eridi. TÜİK enflasyonu düşüş eğiliminde gösterse de, vatandaş bunu hissetmiyor. Kamu çalışanlarının maaş kayıpları ancak reel artışla telafi edilebilir," dedi.

Ayrıca Taşkın, kamu çalışanlarının yaşam standartlarını iyileştirmek için adil bir ücret artışına ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kamu çalışanlarının insanca yaşayabilmesi için Anayasa’da belirtilen ücretin verilmesi gerekiyor. Maaş artışlarının sadece beklenen enflasyona göre yapılması, kamu çalışanlarının karşılaştığı ekonomik sıkıntıları çözmüyor. Vergi dilimi yüzde 15'te sabitlenmeli, düşük gelirli kişiler daha az vergi öderken, yüksek gelirli kişilerden daha fazla vergi alınarak adalet sağlanmalıdır. Ayrıca enflasyon farkı maaşlarla birlikte her ay ödenmelidir."

Necip Taşkın, kamu çalışanlarının refah payı almasının ve ekonomik anlamda korunmasının bir zorunluluk olduğunu sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.