Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sertkaya: "Sadece Hırslı Olan Eski Türkçeyi Layıkıyla Yapar"

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü tarafından düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya'nın konuşmacılığını yaptığı “Türkoloji Nedir, Ne Değildir?” konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Sertkaya, konuşmayı dinleyenlerden 1-2 kişiye yaptığını belirterek; “Sadece hırslı olan eski Türkçeyi layıkıyla yapar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 17:09
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Sertkaya: "Sadece Hırslı Olan Eski Türkçeyi Layıkıyla Yapar"

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü tarafından düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya'nın konuşmacılığını yaptığı “Türkoloji Nedir, Ne Değildir?” konferansı, TÜ Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansa; Trakya TÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Uzuntaş, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ali İhsan Öbek, İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya ve eşi Prof. Dr. Ayşegül Sertkaya katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Trakya TÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, konferansa katılan İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya ve öğrencilere teşekkür etti.

“BU KONUŞMAYI 1-2 KİŞİ İÇİN YAPIYORUM”

Konferansta konuşan Sertkaya, “Türkiye’de bulunan 100 üniversitenin hepsinde eski Türkçe okutuluyor ama layıkıyla eski Türkçeyi bilen 8-10 kişi var. Diğerleri ne yapıyor? Talat Tekin ve Muharrem Ergin’in kitabını alıyor. Oradan runik harfleri bilmiyor, Göktürk, Yenisey harflerini ve Uygur yazısını bilmeyen arkadaşlar oradan öğrencilere eski metinleri okutuyor. ‘O Türkoloji değil’ kısmı işte orası. Burada 100 kişi var, ben bu konuşmayı içinizden 1-2 kişi için yapıyorum. Çünkü 100’ü de benim dediğimi yapamayacak. Sadece hırslı olan eski Türkçeyi layıkıyla yapar” ifadelerine yer verdi.

Konferans hediye takdimi ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.