Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saadet’ten Belediyelere Boykot Çağrısı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerek, Edirne’deki belediyelere boykot çağrısında bulundu. Tekin, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda binlerce kişinin yerinden edildiğini ve öldürüldüğünü belirterek, uluslararası toplumun bu duruma kayıtsız kaldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
Saadet’ten Belediyelere Boykot Çağrısı

Tekin, açıklamasında, “7 Ekim 2023’te başlayan süreçten bu yana İsrail, binlerce Gazzeliyi yerinden etti ve öldürdü. İsrail’in insanlık dışı saldırılarına karşı ABD ve İngiltere tam destek verirken, uluslararası kamuoyu devam eden açlık, susuzluk ve insani kayıplara karşı elle tutulur bir adım atmış değil. Gazze'de devam eden saldırılar, tüm dünyada bir soykırım olarak tanımlanıyor. Uluslararası toplumun, soykırım da dâhil olmak üzere vahşet suçlarını önleme yükümlülüğü vardır ve bu amaca yönelik tüm diplomatik, siyasi ve ekonomik tedbirleri derhal değerlendirmelidir” dedi.

İslam dünyasına İsrail ve destekçilerine yönelik boykot çağrısında bulunan Tekin, “Bu büyük zulüm karşısında müslümanların İsrail’e destek veren ve İsrail menşeili ürünleri boykot etmeleri gerekir. Eğer İslam ülkelerinde gerek Amerika gerekse İsrail mallarına ciddi bir boykot uygulanırsa bunun neticesinin olumlu olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Tekin, Edirne Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerin boykot çağrılarına sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, belediye tesislerinde İsrail destekli ürünlerin satışının ve dağıtımının yasaklanmasını talep etti.

Tekin, Filistin halkının haklarını savunmak ve İsrail'in hukuksuz tavrına karşı durmak için kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti. Ayrıca Norveçli futbolcu Ole Saeter’in, İsrail'in transfer teklifini reddetmesini takdirle karşıladığını ifade eden Tekin, “Siyonist İsrail'a ait bir futbol kulübünün yaptığı transfer teklifini, 'Hesabıma kanlı para girmesini istemiyorum. Paradan çok, değerler önemlidir. İnsan hakları ihlallerine karışan bir ülkeden gelen teklifi haliyle kabul etmem.' diyerek reddeden Norveçli futbolcu Ole Saeter'e insani hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu davranışın, iktidarımız başta olmak üzere ticarete devam eden tüm ülkelere örnek olmasını diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.