Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ressam Hatai Abdullayev, Dikeç'le Buluşmasını Anlattı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atış kategorisinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç'in çizdiği portresini Dikeç'e ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan ressam Hatai Abdullayev, buluşma anında heyecanlı anlar yaşadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 14:16
Kaynak: ŞENER URFA
Ressam Hatai Abdullayev, Dikeç'le Buluşmasını Anlattı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atış kategorisinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç, kulaklık takmadan sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yapmasıyla dünya gündemine oturmuştu. Edirne'de yaşayan ressam Hatai Abdullayev, Dikeç'in bu pozunu tabloya resmetti. Tablonun ortasındaki hedef noktasını boş bırakan Abdullayev, tabloyu Dikeç'e ulaştırdı. Dikeç'in tablonun ortasındaki hedefe atış yapmasıyla tamamlanacak tablo, depremzedeler için satılacak.

Yusuf Dikeç'i yarışlardaki başarısının ardından tanıdığını ve o anı çizme kararı aldığını belirten ressam Hatai Abdullayev, bin bir emekle çizdiği tablonun ortasında yer alan hedef noktasını boşluk bıraktığını ve bu alana Dikeç'in ateş etmesini hayal ettiğini düşündüğünü söyledi. Çizimlerini tamamlamasıyla Dikeç'le iletişime geçtiğini ve geçtiğimiz günlerde görüştüklerini ifade eden Abdullayev, milli sporcu Dikeç'in tabloya ateş etmeyi kabul ettiğini açıkladı.

İlerleyen günlerde düzenlenecek bir organizasyonla Dikeç'in tabloya ateş edeceğini ve bu tablonun depremzedeler için satılacağını vurgulayan Abdullayev, "Depremin üzerinden zaman geçmesine rağmen acılarımız çok taze. Çok anlamı olan bu tablonun, anlamlı bir organizasyonda kullanılacak olması önem arz ediyor" açıklamasında bulundu. 

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.