Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özoğlu: “Türkiye ve Almanya’nın Ticaret Hacmi 55 Milyar Euro”

Almanya Yatırım Fırsatları Tanıtım Toplantısında konuşan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu “2004’ten bu süreye kadar olan 20 yıllık süreçte Türkiye - Almanya arasındaki ticaret hacmi 55 milyar Euro’ya ulaşmış vaziyette” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 16:09
Kaynak: HİLAL PEKER
Özoğlu: “Türkiye ve Almanya’nın Ticaret Hacmi 55 Milyar Euro”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türk- Alman Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile Almanya Yatırım Fırsatları Tanıtım Toplantısı yapıldı. ETSO konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, Almanya’daki yatırım olanakları ve teşvikler ele alındı.

Toplantıda konuşan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Almanya’nın iş dünyası açısından sunduğu fırsatları detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı. Özoğlu, özellikle şirket kurma süreçleri, Almanya’da yatırım yapmanın avantajları, çalışma ve yerleşim olanakları konusunda kapsamlı bilgiler verdi. Teşviklerden nasıl yararlanılabileceğini açıklayan Özoğlu, Almanya’nın yabancı yatırımcılar için cazip bir pazar olduğunu vurguladı.

ODANIN AMAÇLARI

Toplantıda konuşan Özoğlu, iki ülke arasındaki ticari bağların her geçen yıl güçlendiğini vurgulayarak, "2004’ten bu yana geçen 20 yıllık süreçte, Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacmi 55 milyar Euro'ya ulaşmış durumda. Bu rakam, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ne kadar sağlam temellere dayandığını ve iş dünyası için büyük fırsatlar barındırdığını gösteriyor. Türkiye ile Almanya arasında ekonomik ilişkilerin desteklenmesi, kökleşen ekonomik ilişkileri derinleştirme ve güçlendirme, Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusundaki çabalarının desteklenmesi ve karşılıklı olarak yatırımcıların çekilmesi odamızın amaçlarındandır” dedi.

TÜRKİYE - ALMANYA ARASINDAKİ İHRACAT

Özoğlu; “Türkiye'nin Almanya'ya ihracatı 2021 yılında 18,6 milyar Euro iken 2022 yılında yüzde 20,8 oranında artarak 24,6 milyar Euro'ya ulaştı. 2023 yılında ise yüzde sıfır değişim ile bu rakam 24,3 milyar Euro seviyesinde kaldı. Almanya'nın Türkiye'ye ihracatı ise 2021'de 21,3 milyar Euro iken, 2022'de yüzde 27 oranında artışla 26,8 milyar Euro oldu. 2023 yılında ise yüzde 13,7 artarak 30,7 milyar Euro seviyesine yükseldi. Ticaret dengesine bakıldığında, 2021 yılında Türkiye lehine 2,7 milyar Euro olan denge, 2022'de 2,4 milyar Euro'ya gerilerken, 2023 yılında Almanya lehine 6,4 milyar Euro'ya yükseldi. Bu rakamlar, iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyümeye devam ettiğini gösterirken, özellikle Almanya'nın Türkiye'ye olan ihracatındaki artışı ile dikkat çekiyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.