Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Gençlik ve Spor Komisyonu’nun Edirne’de bulunan yüzme kulüpleri hakkındaki raporu görüşüldü.
Komisyon Başkanı İrfan Yeğitoğlu tarafından sunulan raporda, Edirne’de olimpik yüzme havuzu ile birlikte vatandaşların yüzmeye olan ilgisinin arttığına dikkat çekilirken; kentte bulunan yüzme kulüplerinin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Yeğitoğlu, Edirne’deki yüzme kulüplerinin, Aquatic Su Sporları Kulübü, Atletik Sporcu Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Derin Mavi Spor Kulübü, Edirne Basketbol Akademi Spor Kulübü, Edirne DSİ Spor Kulübü, Edirne Genç Spor Kulübü, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü, Edirne Kent Spor Kulübü, Edirne Kültür, Sanat, Doğa, Spor Kulübü, Edirne Okyanus Spor Kulübü, Edirne Olimpia Spor Kulübü, Edirne Yunuslar Spor Kulübü, Edirne Yüzme Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Edirnespor Su Sporları Spor Kulübü, Adriana Spor Kulübü, Kaptan22 Spor Kulübü, Poseidon Spor Kulübü ve Sportif Performans Spor Kulübü olduğunu açıkladı. Yeğitoğlu, Edirne’de toplam 18 yüzme kulübünde 481 lisanslı yüzücü olduğunu söyledi.
Yeğitoğlu’nun rapor sunumunun ardından konuyla ilgili söz alan CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Kutay Özköse, sporculara lisans çıkarmak isteyen spor kulüplerinin, ciddi maddi problemlerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Özköse, futbol kulüplerine kurumlar tarafından destek verilse de diğer spor branşlarına yeterli seviyede destek olmadığını belirtirken; “Futbolun popülizmi var. Diğer amatör branşlar bundan pek faydalanamıyor” dedi.
Özköse’nin ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ise Edirne’nin salon sporlarındaki başarılarına dikkat çekerek; “Aslında salon sporlarında biraz daha destek alırsak daha keyifli işler ortaya çıkacak. Örneğin; bir dönem kadın basketbolunda ne kadar iyi durumdaydık. Şu anda kadın voleybolu iyi durumda. Güreşte bizim bile adını bilmediğimiz, ciddi madalyaları olan gençlerimiz var. Tekvando da benzer durumda. Türkiye ve dünya dereceleri yapmış çocuklarımız var. Aslında kendi kulvarlarında çok iyiler” sözlerine yer verdi.
Özköse ise sporcuların sponsor sorununu hatırlatırken “Kimsenin bilmediği bir sporcuya firma sponsor olsa, firma da bilinmeyecek. Ama biz, sporcunun hangi branşta ne kadar başarılı olduğunu bilmezken, ona destek olan firmanın ya da şahsın ismini bilmemiz de mümkün değil. Popüler ne varsa oraya destek olunuyor” dedi. Gegeoğlu, kentteki sporcuların tanıtılması için çalışma yapılmasının gerekliliğini vurguladı.
Özköse, spor ve sporculara destek için öneri yaparken “İl Genel Meclisi olarak bütçe yaparken spora bütçe ayırma şansımız var. Buraya bir bütçe ayıralım. Örneğin; güreşçilerimize kispet alalım. Maddi yardım değil de en azından malzemelerini karşılayalım” ifadelerine yer verdi.
UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ