Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş Ziyareti Sonrası Özel’den Önemli Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Özel, Selahattin Demirtaş’ın Güneydoğu konusunda önemli olduğunu vurguladı. Özel, 6 günlük bir Güneydoğu gezisine çıkacağını da kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 16:10
Kaynak: ŞENER URFA
Demirtaş Ziyareti Sonrası Özel’den Önemli Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı ve tutuklu bulunan Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

Ziyaret öncesi Demirtaş'ın avukatları, Demirtaş'ın kitabını ve yazdığı çağrı metnini Özel'e verdi. Yaklaşık 2,5 saat süren ziyaretin ardından Özel, açıklamalarda bulundu.

“RUHSAT İPTALİ YETMEZ, KAMULAŞTIRILSIN”

Türkiye'yi sarsan yenidoğan çetesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Özel, bu hastanelerin ruhsatının alınmasının yetmeyeceğini belirterek, hastanelerin kamulaştırılması çağrısında bulundu. Bu özel hastanelerin devlet hastanesi olarak kullanılması ve atama yapılmasını öneren Özel, bu kararın herkese ibret olabileceğini ve bundan daha iyi öneri geldiğinde destekleyeceğini belirtti. Trol ordularının yarattığı yalancı gündeme teslim olmayacaklarının altını çizen Özel, halkın kendilerini net bir şekilde anladığını söyledi.

“KURUCUSU ÖLDÜ, ÖRGÜT ORTADA DURUYOR”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında konuşan Özel, "Türkiye'de yargı önünde hesap vermesini isterdik, gittiği yerde hesap versin. Arkasında koca bir sermaye, koca güç ve organizasyon bıraktı. Türkiye'de belki aktiviteleri görünür değil ama dünyanın dört bir yanındalar, bunlara karşı çok tetikte olmak lazım. Bir silahlı terör örgütünden bahsediyoruz. Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor. 'Bu tehlike geçti' veya 'Bu tehlike bitti' gibi bir düşünceye kimse kapılmasın. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır. Bunun dışında söylenecek her kelime onlar için israf" açıklamasında bulundu.

“DEMİRTAŞ ÖNEMLİ BİR AKTÖR”

Özel, yarın grup toplantısından sonra Diyarbakır’a gideceğini ve 6 gün sürecek bölge turunda, Diyarbakır ile birlikte Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Diyarbakır ile başlayacak bölge ziyaretinin önemine dikkat çeken Özel, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki; Türkiye bir sorunu çözecekse, aşacaksa, geride bırakılacaksa, silahlar bırakılacaksa, analar ağlamayacaksa, Türkiye hep birlikte kalkınmaya, güçlenmeye, zenginleşmeye, bunun için de önce ve önce demokratikleşmeye önem verecekse, bunun adımı atılacaksa tüm aktörler kıymetlidir. Ancak Demirtaş gibi bir aktörün öneminin altı kalın kalın çizilmelidir.  Ben kendi adıma, kendi görüşüm ve partimin görüşü açısından gelecekte iyi şeyler olacaksa Türkiye için, hepimiz için kimse kimseyi engellememeli. Kişisel çıkarlar üzerinden ya da siyasi çıkarlar üzerinden hesap yapılmamalı. Ulusal çıkarlar, ülkenin çıkarları, 86 milyonun çıkarı birlikte gözetilmelidir. Ama meselenin özü şudur ki kimse ittifakının ya da partisinin çıkarını düşünerek bir şeyler yapmaya kalkmasın. Bu, bu milletin, Türkiye Cumhuriyeti’ni Türkiye Cumhuriyeti yapan tüm insanların vicdanlarından bu sefer döner. Kimse kimse ile alay etmesin. Kimse kimsenin aklını hafife almasın.”

“ADI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLUR, SÜREÇ OLUR”

Türkiye'de yeni gündem oluşma ihtimaline dikkat çeken Özel, "Önümüzdeki dönem birileri gündemi bu şekilde ele alıp, sadece bunları konuşarak bir sis etkisiyle, adı ‘Anayasa değişikliği’ olabilir, adı ‘süreç’ olabilir, yeni bir isim konulabilir. Bir sis etkisiyle yoksulluğun görünmez kılındığı ve yoksulluk konuşmanın ötelendiği, işsizliğin görünmez kılındığı, ekonomik krizin görünmez kılındığı, özellikle satın alma gücünün bu halde olup artık toplumun çok önemli bir kesiminin yoksullaştığı bu süreçte esas sorunların görünmez kılındığı bir sürece de izin vermeyeceğiz. Gerçek sorunları hem de doğru yerden tartışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

KABOĞLU’NUN AÇIKLAMASIYLA İLGİLİ DE KONUŞTU

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesine ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Özel, ‘Anayasa’nın ilk dört maddesinin o veya bu şekilde tartışmaya açılmasına biz kapalıyız, nokta’ demiştim, aynı noktadayım” ifadelerini kullandı.

CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı ve CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı da Özel'in yanında yer aldı.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.