Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullar Arası Pil Toplama Kampanyası Başlıyor

Edirne Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla "Okullar Arası Pil Toplama Kampanyası" başlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
Okullar Arası Pil Toplama Kampanyası Başlıyor

24 Eylül 2024'te başlayacak ve 30 Nisan 2025’e kadar sürecek olan kampanya ile okullarda toplanan atık piller, çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılacak.

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilecek kampanyada, okullar topladıkları atık pil miktarına göre ödüllendirilecek. Kampanyaya katılan ve belirlenen hedeflere ulaşan okullara spor ekipmanları hediye edilecek. Buna göre, 25 kg atık pil toplayan okullar basketbol seti, 20 kg atık pil toplayan okullar futbol seti ve 15 kg atık pil toplayan okullar ise voleybol seti kazanacak.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, kampanyanın doğayı koruma ve öğrencilere geri dönüşüm bilincini aşılamak açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Doğamızın korunması, geleceğimizin teminatıdır. Çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi ve geri dönüşüm kültürünü benimsemesi için büyük çaba gösteriyoruz. Bu kampanya ile çocuklarımızı ve gençlerimizi çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirmek, onlara sorumluluk bilinci aşılamak en büyük hedefimizdir” dedi. Başkan Akın, tüm okulları bu anlamlı projeye katılmaya davet etti.

Kampanya öncesinde okullara atık pil kutuları dağıtılırken, ihtiyacı olan okullara ek kutu temin edilebileceği bildirildi. Kampanya hakkında detaylı bilgi almak ve atık pil kutusu talep etmek isteyen okullar, 0 (284) 213 51 51 numaralı telefondan Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile iletişime geçebilecek.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.