Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğulpaşa Köyünde Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

Havsa Toplum Sağlığı Merkezi ve Havsa 2 Nolu Aile Hekimliği personelleri, birim doktoru Ahmet Değirmenci’nin katılımıyla Oğulpaşa Sağlık Evi’nde köy halkına yönelik geniş kapsamlı bir sağlık taraması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
Oğulpaşa Köyünde Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

Taramada, başta kanser olmak üzere, hipertansiyon, diyabet ve kalp damar hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın izleme ve taraması yapıldı. Vatandaşların tansiyon, nabız, boy-kilo-bel çevresi ölçümleri ve kan tetkikleri gerçekleştirildi.

50-70 yaş aralığındaki kişilere, kalın bağırsak kanserinin erken tanısına yönelik Gaitada Gizli Kan (GGK) kitleri dağıtılırken, 30-65 yaş aralığındaki kadınlar rahim ağzı kanseri ve 40-69 yaş aralığındaki kadınlar ise meme kanseri taramaları için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) yönlendirildi.

15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü ve 21 Eylül Alzheimer Günü kapsamında, köy halkına bu hastalıklarla ilgili bilgi notları dağıtılarak farkındalık eğitimleri verildi.

Havsa Toplum Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada, kanser ve kronik hastalıkların erken teşhisinin hayati önem taşıdığı vurgulanarak, yıl boyunca Aile Sağlığı Merkezleri ve Edirne KETEM’de ücretsiz olarak taramaların yapıldığı belirtildi. Kronik hastalık takibi ve taramaları için vatandaşların bağlı oldukları aile hekimine başvurabilecekleri ifade edildi. Açıklamada ayrıca, kanser ve kronik hastalıklara dikkat çekmek amacıyla ilçenin diğer köylerinde de sağlık taramalarına devam edileceği belirtildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.