Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci Toplulukları Etkinliklerde Buluştu

Trakya Üniversitesi öğrenci toplulukları, “Öğrenci Toplulukları Buluşuyor” etkinliği kapsamında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi bahçesinde bir araya geldi. Topluluklar, oluşturdukları stantlarda faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 14:49
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Öğrenci Toplulukları Etkinliklerde Buluştu

Trakya Üniversitesi öğrenci toplulukları, “Öğrenci Toplulukları Buluşuyor” etkinliğinde bir araya geldiler.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi, Balkan Kongre Merkezi’nde 3 gün sürecek etkinliğin açılışında konuşan Edine Valisi Yunus Sezer; yıl içerisinde birçok öğrenci topluluğuyla bir araya geldiğini, onların projelerinden heyecan duyduğunu belirterek; “Sene içerisinde birçok öğrenci kulübümüz ile bir araya geldik. Öğrenci kulüplerimizin heyecanı, onların projeleri bizleri de çok heyecanlandırdı. Topluluklarımızın hem şehirle ilgili hem ülkemizle ilgili hem de öğrencilik bittikten sonraki yaşamlarıyla ilgili problemlere şimdiden kafa yormaları, projeler geliştirmeleri, program yapmaları bizim için çok önemli. 130 öğrenci kulübümüz var. Bütün öğrencilerimizi ve bu organizasyonda bulunan bütün arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Onlarla beraber olan kıymetli akademisyenlerimizi, hocalarımızı bu güzel öğrencileri, bu güzel ülkeye yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. Ve hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

Edirne Belediyesi bünyesinde çocuk meclisinin oluşturulduğunu, Trakya Üniversitesi öğrencilerine de genç meclisi oluşturma davetini ileten Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın; “Beni davetleri için rektörüme çok teşekkür ediyorum. Bugün burada güzel bir gün geçiriyorum. Çünkü yerel demokrasi haftası kapsamında önce Edirne Belediyesi olarak çocuklarımızı bugün misafir ettik. Bir meclisimizi oluşturduk. Onları dinledik. Onların şehirle ilgili hayallerini dinledik. Benim için sizlerle beraber olmak çok kıymetli. Çünkü ben bütün seçim süreci boyunca ve seçildikten hemen sonra tüm gücümü gençlerden kadınlardan ve çocuklardan aldım. Bugün de Sizlerle tanışacağız. Birlikte nasıl iş birliği yapabiliriz diye belki biraz sohbet etme fırsatı bulacağız. Çünkü ben Edirne Belediye Başkanı olarak şeffaf, adil katılımcı bir yönetim anlayışına çok önem veriyorum. Buradan bütün topluluktaki arkadaşlarıma, üniversite öğrencilerine, şehrimdeki genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bugün biz güzel bir adım attık ve çocuk meclisimizi kurmak üzere yola çıktık. Sizlerle beraber de en kısa zamanda bir araya gelip genç meclisimizi oluşturmak istiyorum. Şehirle ilgili hayallerinizi dinlemek istiyorum. Sizleri dinlemek istiyorum. Ve benim yönetim anlayışımla ekip arkadaşlarımla beraber sizlerin de söz sahibi olmasını istiyorum. Siz genç arkadaşlarım arasında da hem kendi şehrimize, hem de ülkemize hizmet etmek isteyen birçok arkadaşımız var. Gelin birbirimizin sesi olalım, birlikte hareket edelim” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE LABORATUVAR VE DERSLİKTEN İBARET DEĞİL”

Etkinlikte 130 öğrenci topluluğunun bir araya geldiğini belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise üniversitelerin sadece laboratuvarlar ve sadece dersliklerden ibaret olmadığını belirtti. Rektör Hatipler, “Üniversiteleri diğer kurumlardan farklı kılan bu laboratuvarlarla birlikte bu dersliklerle birlikte sosyal aktivasyonlardır. İşte burada bu aktivasyonların belki de başlangıcında çok güzel bir başlangıç yapmak ve bu başlangıçla beraber bu yılı, bu dönemi ve bundan sonraki dönemleri de hep birlikte huzur içinde, güzellikler içinde yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ve Balkan Müzikleri Korosu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Açılış programı, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ve rektör yardımcılarının öğrenci topluluklarının stantlarını gezmesiyle son buldu. Topluluklar etkinliklerini 3 gün boyunca Balkan Kongre Merkezi bahçesinde sergileyecekler.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.