Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Naipyusuf Köyünde Sağlık Taraması Yapıldı

Naipyusuf köyünde, Havsa Toplum Sağlığı Merkezi personelleri, Havsa 4 Nolu Aile Hekimliği birimi doktoru Emin Hafızoğlu ve aile sağlığı çalışanları tarafından köy halkına yönelik kapsamlı bir sağlık taraması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
Naipyusuf Köyünde Sağlık Taraması Yapıldı

Meme kanseri farkındalık ayı kapsamında, maket üzerinde Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) uygulamalı olarak anlatıldı ve koruyucu önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, meme kanseri risk faktörleri ve uzman doktora başvurulması gereken durumlar vurgulandı. 40-69 yaş aralığındaki kadınlar, iki yılda bir rutin mamografi çekimi için KETEM'e yönlendirildi.

Taramada akciğer sağlığına da dikkat çekildi. Sigara ve diğer risk faktörleri hakkında bilgi verilirken, köy halkının akciğer sesleri dinlendi. Anormal solunum sesleri saptanan kişilerin tedavisi düzenlenerek, gerekirse göğüs hastalıkları uzmanına yönlendirildi. Kronik hastalıkların taraması da yapıldı; hipertansiyon, diyabet ve kalp damar hastalıkları gibi birçok rahatsızlık için tansiyon, nabız, boy, kilo ve bel çevresi ölçümleri ile kan testleri uygulandı. Ayrıca 50-70 yaş aralığındaki kişilere kalın bağırsak kanserinin erken teşhisi amacıyla Gaitada Gizli Kan (GGK) kitleri dağıtıldı.

Halk sağlığını korumaya yönelik bu taramaların yıl boyunca Aile Sağlığı Merkezlerinde devam edeceği belirtilirken, kanser ve kronik hastalıklara karşı erken teşhisin önemine vurgu yapıldı. İlçe genelindeki diğer köylerde de benzer sağlık taramalarının süreceği bildirildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.