Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtarlardan Kadın Cinayetleri Protestosu

Edirneli mahalle muhtarları, son dönemde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerini protesto eden bir basın açıklaması düzenlediler. Açıklamada, benzer acıların tekrar yaşanmaması için derhal gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 17:05
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Muhtarlardan Kadın Cinayetleri Protestosu

Edirneli mahalle muhtarları, son dönemde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerini protesto eden bir basın açıklaması düzenlediler. Ayşekadın semtinde Zübeyde Hanım büstünün önünde düzenlenen açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem de destek verdi.

Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı Esra Akgün Yılmaz’ın okuduğu ve benzer acıların tekrar yaşanmaması için derhal gerekli tedbirlerin alınması istenen açıklamada “Ülkemizin en önemli sorunlarından olan kadına ve çocuğa şiddet, istismar, taciz ve bunlara bağlı kadın ve çocuk ölümleri, Türk toplumunu ve bizleri son derece üzmektedir. Bizler muhtarlar olarak aile çatısının içerisinde yaşayan tüm bireylerin huzuru, mutluluğu ve can güvenliğini çok önemsemekteyiz. Türk toplumunun aile yapısı ne kadar sağlam olursa toplum o kadar güçlü oldu. Bizler Sıla ve Narin bebeklerin ölmemesini istiyoruz. Petek, İkbal, Ayşenur ve nice kadınlarımızın ölmemesini istiyoruz. Edirne'mizin tüm muhtarları olarak benzer acıların tekrar yaşanmaması için derhal gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

“CİNAYETLER EĞİTİM VE CAYDIRICI YASALARLA BİTER”

Açıklamaya katılarak muhtarlara destek veren, cinayetlerin eğitim ve caydırıcı yasalar ile biteceğini belirten CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ise “Edirne'miz şu anda bu çocuk ve kadın cinayetlerinin en az yaşandığı ama hiç yaşanmamasını istediğimiz bir şehrimiz. Özellikle buradan sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizim şehrimiz eğitimli bir şehir. Bizim şehrimiz güzel insanların, gerçekten birbirlerini severek yaşadıkları bir şehir. Bunun bütün ülkemize yayılmasını istiyoruz. İktidarın politikaları yüzünden eğitimde bütün Avrupa'nın en sonuncusuyuz. Dünyanın belki son 20 ülkesi içerisine girdik. Adalet yasalarının caydırıcı olmasını istiyoruz. Caydırıcı yasalar sayesinde de bunların önüne geçmek ancak bu şekilde etkili olacaktır. Eğitim politikasının da Edirne'miz gibi insanların birbirlerini eğittiği, güzel yarınların oluşması için tüm ülke çapında yeniden revize edilmesini istiyoruz. Yeniden bunların arkasında duracağımızı ve her zaman bu cinayetlerin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında katılımcılar ellerindeki çiçekleri Zübeyde Hanım büstüne bıraktılar.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.