Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclisten 2 Maddede Oy Birliği

Edirne Belediye Meclisi, 2024 yılındaki ilk olağanüstü toplantısında, 2025-2029 dönemine ait stratejik plan ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ücret Tarifesi kısmı altında bulunan Şebeke Su Bedelleri kısmının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 15:47
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclisten 2 Maddede Oy Birliği

Edirne Belediye Meclisi, 2024 yılındaki ilk olağanüstü toplantısını, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında bugün saat 14.00’te gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem içi madde görüşülerek karara bağlandı.

“ORTAK GELECEĞİMİZİN YOL HARİTASIDIR”

Gündemin ilk maddesinde Edirne Belediyesi’nin 2025-2029 dönemine ait stratejik planı görüşüldü. Başkan Akın, planın orta ve uzun vadede belediyenin gerçekleştireceği projeleri kapsadığını belirterek; “Planımız, bünyemizde kurduğumuz ekibimiz tarafından, bütün birimlerimizin ortak çalışması ile kendi öz kaynaklarımızdan hazırlanmıştır. Şeffaf, katılımcı bir süreçte hazırladığımız planımızda, şehrimizin ihtiyaçlarını, halkımızın ve sivil toplum örgütlerimizin taleplerini, bununla birlikte küresel gelişmeleri göz önünde bulundurduk. Bu plan, Edirne’nin her bir sakininin yaşam kalitesini artıracak projelerle dolu, ortak geleceğimizin yol haritasıdır” ifadelerini kullandı. Başkan Akın’ın konuşmasının ardından toplantıda CHP meclis üyesi Cenk Ergüden ve AK Parti meclis üyesi Recai Koçaşlı da söz alarak planla ilgili fikirlerini belirttiler. Konuşmaların ardından 2025-2029 dönemine ait stratejik plan, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

“BİR SONRAKİ MECLİSİMİZDE TARTIŞACAĞIZ”

Gündemin ikinci maddesinde ise Edirne Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifelerinde yer alan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ücret Tarifesi kısmı altında bulunan Şebeke Su Bedelleri kısmının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün yazısı görüşüldü. Başkan Akın, hizmet için belediyenin bazı gelir kaynaklarında yeniden yapılanma gerektiğini belirterek; “Bu yüzden Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalemizi gerçekleştiriyoruz. Komisyonumuz gerekli değerlendirmeleri yapacak. Bir sonraki meclisimizde de bunu tartışacağız” dedi. Gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.