Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara Bölgesi CHP İl Başkanlarından Ortak Açıklama

Marmara Bölgesi CHP İl Başkanları, ortak basın bildirgesi yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
Marmara Bölgesi CHP İl Başkanlarından Ortak Açıklama

Marmara Bölgesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları, bugün yaptıkları ortak basın açıklamasında, partiye yönelik baskı ve yıldırma girişimlerine karşı kararlı bir duruş sergilediklerini belirtti. Yapılan açıklamada, CHP’nin kurucusu ve koruyucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü demokrasi geleneğinin altı çizilerek, bugüne kadar birçok engeli aşarak kurumsallaştığı vurgulandı.

Açıklamada, siyasi baskılara dikkat çekilerek, bu baskıların Türkiye siyasi tarihinde ilk olmadığı ifade edildi. CHP İl Başkanları, tarihin her döneminde bu tür baskılarla karşılaştıklarını, ancak ülkeyi daha ileri noktalara taşıma hedeflerinden hiçbir zaman sapmadıklarını belirtti.

“PARTİMİZİ YIPRATMAK İSTEYENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve koruyucusu Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kurulduğumuz ilk günden bugünlere, yüz yılı aşkın süre boyunca, türlü engellerle baş ederek; kurumsallaşmış köklü bir demokrasi geleneği ortaya koyduk. Maruz kaldığımız baskı ve yıldırma girişimleri, tarihimiz açısından ilk defa karşı karşıya kaldığımız bir durum değildir. Türkiye siyasi tarihinin her döneminde baskılara rağmen; ülkemizi daha ileri noktaya taşıma vazifemizin farkında olarak, güçlü mirasımızın ışığında ilerlemekten bir an olsun geri durmadık. Bugün de yargıyı bir sopa olarak kullanarak siyaseti dizayn etmek isteyenlere, türlü iftira ve karalamalarla partimizi yıpratmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz.

 Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel önderliğinde, partimizin tüm bileşenleri ve üyeleriyle birlikteliğimizi hiçbir güç hiçbir şekilde yalan, iftira ve riya ile bozamayacaktır. Bizler buna müsaade etmeyeceğimizi açıkça bildiriyoruz Herkes tarafından bilinsin ki, tüm Belediye Başkanlarımız örgütlerimizin gözbebeğidir. Hiçbir kurgulanmış dava ya da komplo ve kumpas partimizin iktidar yürüyüşünü durduramayacaktır.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.