Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kullanım Şekline Edirne Barosu Üyeleri Karar Verecek

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, restorasyonu devam eden tarihi Baro Konağında çalışmaları inceledi. Çalışmaların çatıdan başladığını belirten Karakoç, konağın nasıl kullanılacağını Edirne Barosu üyeleriyle konuşarak kararlaştıracaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 12:34
Kaynak: HİLAL PEKER
Kullanım Şekline Edirne Barosu Üyeleri Karar Verecek

Edirne’de tarihi Baro Konağı, Edirne'nin kültürel mirasına önemli bir katkı sunacak bir yapıya dönüşmesi amacıyla detaylı bir restorasyon sürecinden geçiyor. Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı ve Edirne Barosu iş birliği ile 10 Eylül 2024 tarihinde çalışmalar başladı. Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, çalışmaları devam eden Baro Konağı’nda incelemelerde bulundu.

Çalışmaların gidişatıyla ilgili bilgi veren Karakoç, restorasyon sürecinin ilk etabında çatının yenilenmesiyle başlandığını belirtti. Karakoç, konağın son halinin nasıl değerlendirileceği konusunda birkaç fikrinin olduğunu ancak meslektaşlarla karar vermenin daha güzel olabileceğini ifade etti.

“ÇATI ETABININ 1 AY KADAR SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Karakoç; “Baro Konağı bizden önceki kıymetli Baro meslek büyüklerimizin Edirne Baromuza kazandırdığı tescilli sivil mimari örneği bir konak. Uzun zamandır atıl durumdaydı, kötü durumdaydı. Ne mutlu bize ki sayın Edirne Valimiz Yunus Sezer’in de destekleriyle Çevre Koruma Vakfımızın da destekleriyle 10 Eylül 2024 tarihi itibariyle onarımına başladık. Onarımlar birkaç etaptan oluşuyor. Havalar soğumadan ve yağışlar başlamadan çatısını kapatıp koruma altına almamız gerekiyordu. O yüzden ilk etap için çatıdan başladık. Çatı etabının bir ay kadar sürmesini bekliyoruz. Daha sonra diğer etaplarda devam edecektir diye düşünüyorum. Seçimlerden sonra nasip olursa biz devam ettirmek istiyoruz. Olmazsa da bizden sonraki yönetimler devam ettirecektir. Bu güzel tarihi eseri Edirne’mize, mesleğimize, meslektaşlarımıza kazandırmak istiyoruz. Destekleri için sayın Edirne Valimiz Yunus Sezer’e, Edirne Çevre Koruma Vakfı’na, proje müellifi ve uygulama sorumlusu Mimar Leyla Şenol’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“SON HALİNE MESLEKTAŞLARLA KARAR VERİRİZ”

Karakoç, tarihi konağın son halinin nasıl değerlendirileceği konusunda ise; “Konağın nasıl değerlendireceği konusunda da son nihai kararı tamirat bittikten sonra küçük bir toplantı yapıp meslektaşlarla karar vermek daha güzel olabilir. Tamiratı bitirelim son halini nasıl olacağını konuşur, değindiririz. Benim aklımda birkaç fikrim var. Fakat yine ortak akılla, ortak kararla bunu yapmak gerekiyor.  Bu tip tarihi eserlerin yaşaması adına bir fonksiyon katmak gerekiyor. Yoksa tamir edip, tekrar kapısına kilit vurup kullanılmaması dahilinde bir süre sonra yine eski haline dönüyor. Dolayısıyla buna bir fonksiyon katıp kente, mesleğe ve meslektaşa hizmet eder bir yere getirmek lazım. Son haline meslektaşlarla oturup, konuşup karar veririz” diye konuştu.

Karakoç, çalışmaları yerinde incelemeye devam edeceklerini ve sürecin her aşamasını yakından takip ettiklerini ifade etti. Restorasyonun ne zaman tamamlanacağına dair kesin bir tarih vermemekle birlikte, Karakoç, çalışmalarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle hareket ettiklerini vurguladı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.