Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış Celbi Masrafları Arttırıyor

Edirne’de askeri malzeme satıcısı Mehmet Şefik Güneş, kış celbinde askere gidenlerin ihtiyaçlarının yaz celbine göre daha maliyetli olduğunu belirtti. Kışlık malzemeler nedeniyle fiyatların 2 bin ila 2 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 15:16
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kış Celbi Masrafları Arttırıyor

Edirne'de askeri dükkân işleten Mehmet Şefik Güneş, kış celbine tabi asker adaylarının ihtiyaç duyduğu malzemelerin yaz celbine göre daha pahalı olduğunu ifade etti. Güneş, bere, boyunluk, eldiven ve içlik gibi kışlık eşyaların ek masraf getirdiğini vurgulayarak, yaz aylarında askere gidenlerin masraflarının bin 500 ila 2 bin TL, kış aylarında ise 2 bin ila 2 bin 500 TL civarında olduğunu belirtti.

“FİYATLARI UYGUN TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Güneş, “Yaz aylarında askere giden vatandaşlarımızın masrafları daha az oluyor ama kış aylarında biraz daha pahalı olabiliyor. Bunun nedeni de bere, boyunluk, eldiven içlik ve çorapların kalın olması bir nebze fiyatı arttırıyor. Bizler fiyatları elimizden geldiğince uygun tutmaya çalışıyoruz. Yaz aylarında askere gidecek olan vatandaşlarımız bin 500 - 2 bin TL, kış aylarında ise 2 bin 2 bin 500 TL arasında değişen ücretler olabiliyor” dedi.

İŞTE İHTİYAÇ DUYULAN ASKERİ MALZEMELER

Güneş, “Kasım celbine tabi olan askerlerimizin ihtiyaç duyduğu malzemeler; Bere, boyunluk, eldiven, içlik, kışlık çorap, polar, ceket. Bunların hepsi öncelikli ihtiyaçlar. Bu saydığımız ürünlerin dışında da boxer, fanila, şampuan, köpük, tıraş bıçağı, diş macunu, diş fırçası, temiz-kirli çamaşır filesi, elbise kılıfı, askı, sabun kabı, bot - dolap kilidi, valiz kilidi, banyo kesesi, yüz - banyo havlusu, ıslak mendil, rulo peçete, kulak tıkacı, termal içlik ve terlik gibi ürünler alınmalı” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

 

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.