Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keşan’da Ocak Projesi İçin ÇED Süreci Başlatıldı

Keşan’ın Kızkapan köyü mevkiinde 9,95 hektarlık alanda yapılması planlanan ariyet ocağı projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 17:09
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Keşan’da Ocak Projesi İçin ÇED Süreci Başlatıldı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Kızkapan köyü mevkiinde Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ariyet ocağı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin tanıtım dosyasının Edirne Valiliği’ne sunulduğu ve dosyanın incelenmesinin ardından ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda, projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIMINDA KULLANILACAK

Projenin tanıtım dosyasına göre; Kızkapan köyünün 2,13 metre güneyinde bulunan 9,95 hektarlık alan için Edirne İl Özel İdaresi’nden I-A grubu Hammadde Üretim İzin Belgesi alındı. Projede yıllık 390 bin ton kapasite ile üretiminin gerçekleştirilmesi planlanırken; 39 bin tonunun pasa olacağı belirtildi. Üretilen yıllık 351 bin ton ariyet ise ürün stok alanında geçici olarak stoklandıktan sonra Edirne ve çevresindeki il ve devlet yolları, Keşan – Enez İl Yolu ile Keşan – Gelibolu yollarının yapım, bakım ve onarımı kapsamında kullanılmak üzere nakledilecek.

ORMAN ALANLARI KAPSAMINDA YER ALIYOR

Açık işletme yöntemi ile üretim gerçekleştirilecek projenin alanı, Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı G16 paftasında ise orman alanları kapsamında yer alıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.