Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’de Görev Devir Teslimi

Edirne İYİ Partide, Alpay Alpagut Engin’in istifası sonrası il başkanlığına atanan Hasan Hakan Şahin, görevi Engin’den devraldı. İYİ Parti Milletvekili Mehmet Akalın’ın da katıldığı devir teslim töreninde yeni başkan Şahin, Engin’e plaket verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 17:24
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
İYİ Parti’de Görev Devir Teslimi

Edirne İYİ Partide İl Başkanı Alpay Alpagut Engin görevinden istifa ederek yerine Hasan Hakan Şahin atanmıştı. Bugün İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı binasında halef ve selef arasında devir teslim töreni düzenlendi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ve partililerin katıldığı devir teslim töreninde yeni başkan Şahin, görevi devraldığı Alpay Alpagut Engin’e hizmetlerinden dolayı plaket verdi. Devir teslim töreninde konuşan yeni İl Başkanı Şahin hedeflerini, dava arkadaşlarıyla birlikte çıktığı bu yolda birlik ve beraberlik içerisinde partisini iktidara taşımak olduğunu belirterek; “Bu zorlu ama onurlu mücadele için çalışmaya ve başarmaya hazırız.  Bizler yola çıktığımızda milletimize vurulan istibdat zincirlerini kırmak, devleti ve kurumları esaretten kurtarmak; milletimizi hak ettiği şekilde huzur, güven ve refah içinde yaşatmak, Büyük Türkiye’ye kavuşturmak için bir söz verdik. Hiç şüpheniz olmasın ki verdiğimiz sözden milim şaşmayacağız. Nefesimiz kesilene kadar çalışacağız. Parti teşkilatımızın her kademesinde mücadele eden, emek veren başta Kurucu Liderimiz Sayın Meral Akşener ve dava arkadaşlarımız olmak üzere İYİ Partiye kucak açan, gönül veren Edirne halkına yürekten teşekkür ediyorum. İYİ Parti olarak biz partimizin güneşini göğe yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi kuşatan, ülkenin bugününü ve istikbalini karartan saray rejimine karşı Türk milletinin hak ve menfaatlerini savunma mücadelesine devam edeceğiz” dedi.

“PARTİDEN DEĞİL GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM”

İki yıl yürüttüğü il başkanlığı görevinde bir il başkanının 10 yılda yaşayamayacağı şeyleri yaşadığını ve bunun kendisi için büyük tecrübe olduğunu söyleyen önceki dönem il başkanı Alpay Alpagut Engin; “Ben il başkanlığım döneminde, iki genel seçim, bir yerel seçim bir de genel başkanlığı nezdinde bir kurultay geçirmiş oldum. Bu hakikaten iki sene içerisinde herhalde bir il başkanının yaşayabileceği en büyük tecrübedir diye düşünüyorum. Bu süreçte öncelikle beni partiye üye yapan yönetimini alan önceki dönem il başkanımız Ekrem Demir'e bu süreçte her zaman desteğini benden hiç esirgemeyen çok değerli vekilimiz sayın Mehmet Akal'a ve önceki dönem vekilimiz Orhan Çakırlar Bey'e de aynı şekilde teşekkür etmek istiyorum. Bu kısa sürede de bizi makamına üç kere kabul eden, hakkıyla seçilmiş genel başkanımız sayın Müsavat Dervişoğlu'na teşekkür ediyorum. Ve bir teşekkür de tabii ki benim en büyük siyasi figürüm olarak gördüğüm çocuğumun Meral Mami'si, eşimin ablası Türk milletinin Anatürk'ü, benim de kurucu genel başkanım sayın Meral Akşener'e sonsuz teşekkürler ve saygılar sunmak istiyorum. Ben partiden istifa etmiyorum. Görev değişimleri her zaman var. Dolayısıyla görevimden istifa ediyorum. Ama her zaman bu partinin bir üyesi olarak çalışmaya devam edeceğim. Benim için İyi Parti'nin bir üyesi olmak hakikaten onur ve gurur verici” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.