Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İba’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
İba’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Muhtarların, Devlet ile vatandaş arasındaki köprü olduğunu aktaran İba, vatandaşa ulaşmada en önemli irtibat noktalarının da yine muhtarlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 2015 yılından bu yana 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan İba, Muhtarların hak ettikleri konuma getirildiğini belirtti.

Muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve vatandaşların sorunlarına çözüm noktasında yine onların aracılığı ile çalışma yaptıklarını ifade eden İba, “Devletin mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy ahalisinin de devlet nezdindeki temsilcisi olarak muhtarlarla daha yapacak çok işimiz var. Muhtarlarımızla el ele gönül gönüle vatandaşlarımızın huzuru ve istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bir mahallede veya bir köyde sorun olduğunda ilk akla gelenin muhtarlar olduğunu vurgulayan İba, "Mahallesinde ya da köyünde yaşayan her bireyin, sağlığının takibinden temel ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar, her konuda ilgili birimlere yol gösteren, onlarla birlikte gece gündüz çalışan muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyor ve 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Kadınların çalışma hayatındaki yeri ve öneminin her geçen gün arttığına değinen İba, "Edirne'de bir kadın muhtarımız vardı. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde bu sayı 7'ye yükseldi. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Kentteki kadın muhtarlarımız da göreve geldikleri günden beri canla başla mahallelerini güzelleştirmek ve daha iyi bir noktaya getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Onları da canı gönülden kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.