Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hobi Olarak Başladı, Emekliliğinde Elma Üreticisi Oldu

Havsa’nın Habiller köyünden emekli öğretmen Fikri Atlı, 2009 yılında hobi olarak başladığı elma bahçesi işini geliştirerek emekliliğinde elma üreticisi oldu. 5 dönümlük bahçesinde yetiştirdiği elmaların yanı sıra sirke üretimi de yapan Atlı, ürünlerini uygun fiyatlarla vatandaşlara sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 13:58
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Hobi Olarak Başladı, Emekliliğinde Elma Üreticisi Oldu

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Habiller köyünden emekli öğretmeni Fikri Atlı, 2009 yılında hobi olarak başladığı elma yetiştiriciliğini, 2020'de emekli olduktan sonra da sürdürmeye karar verdi. 5 dönümlük elma bahçesine sahip olan Atlı, yetiştirdiği ürünleri Edirne’nin emek pazarında satışa sunuyor.

Elmalarını özenle seçerek tezgâha koyduğunu belirten Atlı, ürünlerini 20-35 TL arası değişen fiyatlarla satıyor. Atlı, elmalarından ürettiği sirkeyi de uygun fiyata Edirnelilere ulaştırıyor.

“BU İŞ BENİM İÇİN SPOR OLUYOR”

Atlı, “Habiller köyünde doğup büyüdüm ve okulumu bitirdikten sonra öğretmen oldum. Yalova’da elma bahçelerini gördükten sonra heves edip 2009 yılında kendime de bahçe kurma kararı aldım. Öğretmenlik mesleğine devam ediyordum ama bu işe de bir hobi olarak devam ediyordum. 2020 yılında öğretmenlik mesleğimden emekli olduktan sonra da kendime ait bağ ve bahçemde bu işi devam ettirme kararı aldım. Bahçem 5 dönüm ve elma ağırlıklı. Bağ bahçem ise daha çok kendi ihtiyaçlarımız için. Emekli olduktan sonra bu işe daha fazla vakit ayırma fırsatım oldu. Ben yaptığım işten çok memnunum. Bu iş aynı zamanda benim için bir spor oluyor. Telefonlarda bulunan adım sayar uygulamalarına baktığımda 20-30 bin adım attığımı görüyorum. Çoğu insan bu adımı yapamaz ama biz işimiz gereği yapıyoruz” dedi.

“ELMALARI UYGUN FİYATLI VERMEYE ÇALIŞIYORUM”

Elmaları vatandaşlara uygun fiyatlı vermeye özen gösterdiğini belirten Atlı, “Ben elmalarımı vatandaşlarımıza uygun vermeye çalışıyorum. Özel olarak seçtiğim elmaları tezgahıma koyuyorum ve vatandaşlar kendileri de seçebiliyor.  20 ile 35 TL arasında elmalarımızın fiyatları değişiyor. Aynı zamanda elmalarımızdan sirke yapıyoruz ve bunun litre fiyatı da 50 TL. Eğer şişesi kendinden olursa 40 TL’ye de verebiliyoruz” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.