Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalar Soğudu, Yün Satışları Arttı

Edirne’de yün dükkânı sahibi Salih Şenol, soğuk havaların yaklaşmasıyla yüne talebin arttığını ve el örgüsü ürünlere ilginin yükseldiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 18:32
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Havalar Soğudu, Yün Satışları Arttı

Edirne’nin Bedesten Çarşısı’nda yün dükkânı işleten Salih Şenol, işlerinin soğuk havaların etkisiyle hızlandığını söyledi. Kış sezonunun soğuk geçmesini beklediklerini belirten Şenol, kıyafetleri hazır almak yerine el emeğiyle ürün yapmak isteyenlerin yünlere ilgi gösterdiğini ifade etti.

“KIŞ AYININ SOĞUK GEÇMESİNİ İSTERİZ”

Şenol, “Kışa doğru hazırlıklarımız başladı. İşlerimiz biraz daha hızlandı ama inşallah önümüzdeki günlerde daha fazla artacaktır. Tabi ki bu yabancı destekli olursa çok daha güzel. Bu kışın daha soğuk geçeceği söyleniyor ve bu da bizim işimize geliyor. Biz yüncüler olarak kış ayının soğuk geçmesini isteriz” dedi.

“ELDE YAPILAN ÜRÜNLERDE KAR YARI YARIYA”

Elde yapılan ürünlerin kar oranının yüksek olduğunu ifade eden Şenol, “Havaların soğumasıyla atkı, bere ve kazak gibi şeylere talep oluyor. Hazır almak istemeyip kendisi yapmak isteyen vatandaşlarımız da bize uğruyor. Örnek verecek olursak, bir müşteri 3 tane yün alıyor ve bir yelek yapıyor. Bunun maliyeti 120 TL. Dışarıdan almaya kalksalar 120 TL’ye nasıl bir yelek alınır? Şu anda maalesef 120 TL’ye anca bir çorap alınır. Elde yapılan ürünlerde yarı yarıya bir kâr söz konusu. Yün almak isteyen vatandaşlarımıza bilgi verecek olursak 40-90 TL’ye kadar yünlerimiz mevcut” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.