Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güven Tazeleyen Av. Karakoç Mazbatasını Aldı

Edirne Barosu 50’inci Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Baro Başkanı seçilen Av. Gökhan Karakoç ve yönetim kurulu, Edirne Adliyesi’nde düzenlen törenle mazbatalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:34
Kaynak: HİLAL PEKER
Güven Tazeleyen Av. Karakoç Mazbatasını Aldı

Edirne Barosu'nun 50'inci Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerin ardından mevcut başkan Av. Gökhan Karakoç, bir kez daha Baro Başkanı olarak seçildi. Karakoç ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Edirne Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde düzenlenen törenle 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Muhammed Korkmaz’dan mazbatalarını aldı.

“TÜM HUKUK CAMİASINA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”

Görevine yeniden seçilmenin gururunu yaşadığını belirten Av. Gökhan Karakoç, yaptığı konuşmada; “Türkiye’de bir Anayasa maddesi gündemde.  Anayasa, tarihten bu yana toplumsal sözleşme olarak nitelendirilen büyük bir hukuki düzenleyeceği temel norm. Dolayısıyla barolara bu konuda büyük görevler düşüyor. Geçtiğimiz günlerde bir anket çalışmasında yargıya olan güvenin gittikçe azaldığı gözlemleniyor. Bu son derece üzücüdür. Çünkü devletleri, milletleri ayakta tutan yegane maya adalete olan güvendir. Dolayısıyla yargının saç ayağından biri olan yurttaşların teminatı olan avukatların, yargıya olan güvenin artmasında baroların çalışmaları artarak sürmek zorundadır. Edirne Barosunun da benim başkanlığımın 2’inci döneminde bu çalışmalarla, mesleğin ve meslektaşın sorunları, baroların sorunları ve toplumdaki adalete olan inancın güçlenmesi çerçevesinde sürdürülmesi gerektiği inancındayım. Bu 50’inci genel kuruldan çıkan iradenin başta mesleğimize, meslektaşımıza ve Edirne Barosuna, tüm hukuk camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte mazbatalarını alarak görevlerine resmen başlayan Karakoç, önümüzdeki dönemde avukatların mesleki sorunlarına çözüm üretmek, genç avukatların mesleki gelişimlerine destek olmak ve hukukun üstünlüğü ilkesini savunmak adına çalışacaklarını vurguladı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.