Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu: “Böyle Giderse Süt Bulamayacağız”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, süt ve yem fiyatlarındaki dengesizlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu, sanayicilerin süt fiyatlarının artmamasını istediğini ancak marketlerde süt, peynir ve yoğurt fiyatlarının sürekli arttığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
Gaytancıoğlu: “Böyle Giderse Süt Bulamayacağız”

Yem fiyatlarının düşmediğini ve süt üreticilerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Gaytancıoğlu, Tarım Bakanlığı'nın hayvancılığı geliştirmek için yeterli önlem almadığını ifade etti.

Tarım Bakanlığı’nın ekilmeyen 35 milyon dekar alanda üretimi artırmak, mera alanlarını koruyarak verimliliği artırmak ve yem bitkileri üretimini teşvik etmek gibi projeler geliştirmesi gerektiğini savunan Gaytancıoğlu, “En önemlisi de tüketicilere nasıl daha fazla ve daha ucuz et ve süt tükettirebiliriz diye çalışmalar yapmalı” dedi. Birçok ülkenin hayvansal protein açığını gidermek ve nüfusunu dengeli beslemek için projeler geliştirdiğini hatırlattı.

Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et ve Süt Kurumu’nun ithalatı yönetmek yerine üreticinin ürününü satın almaya ve iç piyasayı düzenlemeye odaklanması gerektiğini belirten Gaytancıoğlu, yem fiyatlarındaki artışlar nedeniyle süt hayvancılığı yapan işletmelerin hayvan beslemeyi bırakıp süt hayvanlarını kesime gönderdiğini kaydetti. Son iki yılda 3 milyon süt ineğinin mezbahalarda kesildiğini söyleyen Gaytancıoğlu, yem ve süt fiyatlarındaki dengenin sağlanması için devletin karma yem fiyatlarının en az yüzde 50’sini karşılaması ve yem bitkileri üretimine belirgin destekler vermesi gerektiğini ifade etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.