Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Fiyatlarda Üç Haneli Rakamlara Çıkmamaya Çalışıyoruz”

Edirne’de 20 yıldır esnaf lokantası işleten Murat Kartopu, gıda sektöründeki fiyat artışlarına rağmen işletmesinde uygun fiyatlarla 25 çeşit yemek sunmaya devam ediyor. Öğrenciden doktora kadar her kesimden müşterisinin olduğunu belirten Kartopu; “Yemek fiyatlarında üç haneli rakamlara çıkmamaya çalışıyoruz. Çünkü insanlarımız gerçekten yemek yemekte zorlanıyorlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 17:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Fiyatlarda Üç Haneli Rakamlara Çıkmamaya Çalışıyoruz”

Edirne’de 20 yıldır esnaf lokantası işletmeciliği yapan Murat Kartopu, vatandaşların günlük yemek ihtiyacını karşılamada en çok tercih ettiği işletmelerden birinin başında hizmet vermeye devam ediyor.

Saraçlar Caddesi’ne açılan Dilaverbey Mahallesi Tüfekçiler Sokak’taki esnaf lokantasında her kesimden insanın cebine göre hizmet vermeye çalışan Kartopu, özellikle öğle yemeğinde kentteki memur, öğrenci ve işçilerin uğrak noktası oluyor. Kartopu’nun işletme politikası ise yıllardır hiç değişmemiş; güler yüzlü olmak, temizlik ve fiyatta ucuz olmak. Kartopu, yıllardır hizmet verdiği esnaf lokantasında sürümden kazanmayı tercih ederken; vatandaşın yemek yeme ihtiyacını da, maddi giderlerini de düşünen esnaflığıyla dikkat çekiyor.

“HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIĞIZ”

Haftanın 6 günü esnaf lokantasında vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Kartopu; “Pazar günleri işletmemiz kapalı. Her gün 25 çeşit yemek çıkarıyoruz. Sabah 07.00 gibi çorba servisi ile çalışmaya başlıyoruz. Öğle saati ise en yoğun olduğumuz zaman oluyor. O saatte memurlar, öğrenciler öğle yemeğine çıkıyorlar ve bizi çok tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“GÜLER YÜZLÜ, TEMİZ VE FİYATTA UCUZ OLMAK ÖNEMLİ”

Kartopu, 20 yıldır Edirne’ye hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyerek; “Bizim için önemli olan güler yüzlü olmak, temiz olmak ve fiyatta ucuz olmak. Bizim müşterilerimiz bu nedenle işletmemize geliyorlar. Amacımız sürümden kazanmak. Çok para kazanmıyoruz. Müşterimiz az versin ama devamlı gelsin. Buna göre bir fiyat politikası uyguluyoruz. Biz, insanımızın devamlı bize gelmesini istiyoruz. Fiyattan, temizlikten, yemekten memnun kalsınlar diye çabalıyoruz” dedi.

“HER KESİMDEN VATANDAŞIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

Her kesimden insana hizmet ettiklerini belirten Kartopu; “Burası karma bir esnaf lokantası. Bize aile de geliyor; kadın, erkek, çocuk da geliyor. Herkes rahat rahat yemeğini yiyor. Şu anda 60 kişilik yerimiz var. Yemek olursa saat 18.00’e kadar hizmet vermeye devam ediyoruz. Yemek biterse saat 18.00’den önce de kapatabiliyoruz. Az önce doktorlar yemek yedi. Onlardan sonra resmi dairelerdeki memurlar geldi. Bankacılar geliyorlar. Her kesimden vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Herkes belirli bir parasını ayırıp burada yemek yemeye çalışıyor. Biz de her kesime hitap etmeye çalışıyoruz. Örneğin; öğrencilerin en çok istediği yemek kuru fasulye ile pilav oluyor. Bizde bu 65 TL. Köfte çeşitleri 90 TL, çorba çeşitleri 30 TL, sebze yemekleri 60-70 TL, tavuk yemekleri 80 TL” sözlerine yer verdi.

“İNSANLARIMIZ YEMEK YEMEKTE ZORLANIYORLAR”

Kartopu, yemek fiyatlarını ise üç haneli rakamlara yükseltmemeye çabaladıklarını söylerken; “Yemek fiyatlarında üç haneli rakamlara çıkmamaya çalışıyoruz. Çünkü çıktığımız zaman insanlarımız gerçekten yemek yemekte zorlanıyorlar. Sonuçta önümüzdeki aylarda doğalgaz faturaları gelmeye başlayacak. Elektrik, su fiyatları arttı. Müşterimizin çocuklarının okul masrafları başladı. O nedenle biz de bu fiyat politikamıza devam ediyoruz. İmkânım olsa öğrencilere menü yapmak istiyorum. Öğrencileri daha uygun fiyata doyurup, buradan güler yüzle ayrılmalarını sağlamak istiyorum. Şu anda da memnun kalıyorlar ama bunu da yapmak isterdim” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.