Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eylül Ayında Toplanan İmzalar Meclise Gönderildi

Edirne Kent Konseyi öncülüğünde 3 dernek ve yaşam hakkı savunucuları, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklere karşı durmak ve yapılan değişikliklerin iptali için Edirne’de toplanan 2 bin 327 imzayı meclise gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 16:10
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Eylül Ayında Toplanan İmzalar Meclise Gönderildi

Edirne Kent Konseyi, Bir El Bir Nefes Derneği, 22 Dosteli Derneği, EDSHAYKO Derneği ve yaşam hakkı savunucuları, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerin iptali için her gün saat 18.00-19.00 arası Saraçlar Caddesi’nde oturma eylemi yaparak imza topluyorlar. Eylül ayında toplan bu imzalar bugün Edirne postanesinden, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) gönderildi.

İmzaların gönderilmesi sonrası açıklama yapan Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Gözde Kirezci, oturma eylemi ve imza kampanyasının, hayvan haklarına yönelik Edirne'de gerçekleştirilen en geniş çaplı hareketlerden biri olma özelliğini taşıdığını belirterek; “2004 yılından beri yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklere karşı durmak ve bu değişikliklerin iptalini talep etmek amacıyla başlattığımız bu kampanyamızda 65. günü geride bıraktık. Bilindiği gibi her akşam 18.00-19.00 saatleri arasında Edirne Saraçlar Caddesi'nde tüm yaşam hakkı savunucuları ile bir araya gelerek bu kanlı yasanın iptali için imza topluyoruz. Ağustos ayında gönderdiğimiz imzalardan sonra, Eylül ayının sonu itibarıyla toplanan imzaları da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermek üzere burada toplandık. Bu mücadele, yalnızca hayvanları koruma yasasının yeniden ele alınması için değil, aynı zamanda toplumun her kesiminden insanın yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, bu sorunların çözümü için uğraşmaktansa neden sokaktaki masum canların yaşam hakkına müdahale edildiğine de vurgu yapmak adına büyük bir önem taşıyor. Edirne Kent Konseyi, Bir El Bin Nefes Derneği, 22 Dosteli Derneği, EDSHAYKO Derneği olarak, bu süreçte yanımızda olan tüm gönüllülere, yaşam hakkı savunucularına ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu kampanyanın gücü, her bir bireyin katkısıyla büyümeye devam ediyor ve amacımıza ulaşana kadar birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Eylül ayında toplanan 2 bin 327 imzanın, hayvan hakları için güçlü bir savunma olmasını ve meclisimizde yankı bulmasını umuyoruz. Ve aynı zamanda Anayasa Mahkemesi’nin bu akla ve vicdana aykırı yasanın yürütmesini durdurma kararını vermesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.