Edirne’de 24’üncü Tarım, Hayvancılık, Sanayi, Ticaret, Otomotiv ve Gıda Fuarı, yarın saat 14.00’da açılacak.
Ulus Pazarı yerinde kurulan fuar alanı henüz resmi açılışının yapılmamasına rağmen bugün, vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Fuar alanını gezerek incelemelerde bulunan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, fuarın Kırkpınar zamanında yapılmaması hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vererek; “Kırkpınar zamanı fuarı yapmadık. Bir kısım insanlar, ‘ETSO fuarı kaçırdı, artık olmayacak’ gibi düşüncelere kapıldılar. Öyle bir durum söz konusu değil. Doğru zamanda, doğru yerde yapmayı planlamıştık. Bugün de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı hep birlikte görüyoruz. Yoğun bir katılım var” ifadelerini kullandı.
Havanın soğuk olmasına rağmen yoğunluktan memnuniyetini dile getiren Irmak, Ramazan Ayı dolayısı ile bu tarihte yapıldığını, önümüzdeki yıl fuarın Mart ayının sonunda yapılacağını açıkladı. Irmak; “Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen tarım fuarındayız. Açılışımız kısmetse yarın 14.00’te yapılacak. Edirne Yöresel’den bütün traktör firmalarına kadar çeşitli sektörden insanlar buradalar. Hava biraz soğuk ancak Ramazan ayından öncesi için planladık. Önümüzdeki yıl Mart ayının sonu gibi yapıp, çiftçimizin müsait zamanında böyle doğru yerde, doğru zamanda yapacağız. İçeride bulunan insanlar gerçek alıcılar” şeklinde konuştu.
Edirne’de Karaağaç biberi üretimi yapan ve fuarda stant açan üretici Tunahan Ule; “Soğuk bir hava ancak insanların yoğun ilgisinden dolayı üşümüyoruz. Satışlarımız şu an oldukça iyi. Güzel bir atmosfer var ve tüm Trakya’yı fuarımıza bekliyoruz” dedi.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU