Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli Meclisi’nden Edirne Turu

Edirne Kent Konseyi Emekli Meclisi, emekli vatandaşlar için kentin çeşitli tarihi ve turistik bölgelerinde tur gerçekleştirdi. Emekli Meclisi Başkanı Ayşe Çotuk, geziye katılan emeklilerin mutlu olduğunu belirtirken; kentteki etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
Emekli Meclisi’nden Edirne Turu

Edirne Kent Konseyi Emekli Meclisi, emekli vatandaşlar için kent turu düzenledi. Selimiye Camii meydanından nostalji treni ile başlayan tur, Karaağaç mahallesindeki çeşitli tarihi ve turistik yerlerin ziyareti ile devam ederken; Emekli Öğretmenler Derneği’nde çay ikramı ile sona erdi.

Emekli Meclisi Başkanı Ayşe Çotuk, emekliler için gerçekleştirdikleri tur ile ilgili açıklama yaparken; kentteki tarihi ve turistik bölgelerde gezilerin devam edeceğini ve Barış Parkı’nda da piknik düzenleneceğini söyledi.

“TÜM EMEKLİLERİ ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ”

Çotuk, gezinin amacıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Şehrimizin Karaağaç güzergahındaki tarihi ve turistik alanlarını görmek, tanımak ve emekliler olarak bir günümüzün renkli geçmesi ve yaşadığımız kentin geçmişine dair bilgi edinmek amacıyla bu geziyi düzenledik. Önümüzdeki günlerde Emekli Meclisi olarak Barış Parkı'nda yani Gölet'te piknik yapacağız. Başka bir zamanda da Edirne'nin tarihi konaklarını, müzelerini ve camilerini gezeceğiz. Bu gibi etkinliklerde tüm emekli arkadaşlarımızı aramızda görmek isteriz” diye konuştu.

EMEKLİ ÖĞRETMENLER DERNEĞİ’NDE SONA ERDİ

Gezi sırasında katılımcıların Karaağaç mahallesine giden yol üzerindeki tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa (Tunca) Köprüsü ve Mecidiye (Meriç) Köprüsü’nü görerek, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binası olarak kullanılan tarihi tren garını incelediğini belirten Çotuk, yerleşkede bulunan Lozan Anıtı ve müzeleri de ziyaret ettiğini söyledi. Çotuk, katılımcıların ayrıca dönüş yolunda Hasan Sezai Camii ve Ayşekadın semtini de gezdiğini açıklarken; gezinin Emekli Öğretmenler Derneği’nde çay ikramı ile sona erdiğini belirtti. Çotuk, katılımcıların gezi nedeniyle mutlu olduklarını ifade ederken; yeni etkinliklerde bir araya geleceklerini söyledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.