Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Yer Fıstığı Üreticisi Dertli

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Nasuhbey köyünde yer fıstığı üretimi yapan İsmail Bülent Uzun, yüksek enflasyon ve düşük verim nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtti. Geçen yılki fiyatlarla fıstık satmaya devam ettiklerini söyleyen Uzun, "Vatandaşlarımızın alım gücü olmadığı için zam yapamıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 14:57
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli Yer Fıstığı Üreticisi Dertli

Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Nasuhbey köyünde yer fıstığı yetiştiren İsmail Bülent Uzun, ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Hem verim düşüklüğü, hem de enflasyonun baskısı altında üretim yapmaya çalışan Uzun, yaşadığı sıkıntıları anlattı.

“BÜTÜN BİR YILIMIZ BOŞA GİDİYOR”

Uzun, “Fiyatlarımıza henüz bir zam yapamadık. Geçtiğimiz yılın fiyatlarıyla devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın alım gücü olmadığı için biz de böyle bir karar aldık. Fıstıklarımızın kavrulmuş ve çiğ halini satıyoruz. Enflasyon yüksek ve aynı zamanda bizim verimlerimiz de düşük. Bu verimlerle para kazanamayız. Dekarından 100-200 kilo fıstık alıyoruz. Daha önceki yıllarda 350-400 kilo ürün alıyorduk. Önümüzdeki yıllarda fıstık fiyatlarında bir artış bekliyoruz. Bu fıstıklar birçok markette kilosu 220 TL’ye satılıyor. Biz ise 130 TL’ye satıyoruz ve vatandaşlarımız bu fiyata bile çok diyor. Fiyat konusunda da, verim konusunda da çok büyük zararımız oluyor. Emeğimiz, bütün bir yılımız boşa gitmiş oluyor. Vatandaşımız yeter ki alsın, biz bu fiyata razıyız” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.