Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Kadın Üretici 11 Yıldır Geçimini El Emeğiyle Sağlıyor

Keşan’ın Karahisar köyünde el emeği ile yaptığı ürünleri Edirne’deki emek pazarında satan Gülcan Yenice, 11 yıldır ailesinin geçimini sağlıyor. Yenice, eşini kaybetmesinin ardından el emeği ürünler üretmeye başladığını belirtirken; emeği ile oğlunu okuttuğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 14:18
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli Kadın Üretici 11 Yıldır Geçimini El Emeğiyle Sağlıyor

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karahisar köyünde el emeği ile yaptığı ürünleri Edirne’deki emek pazarında satan Gülcan Yenice (55), 11 yıl önce başladığı üretimi ile ailesinin geçimini sağlıyor.

El emeği ürünler üretmeye başlamasının hikayesini Batı Ekspres’e anlatan Yenice, 9 yıl önce Edirne’deki emek pazarında ürünlerini satışa sunmaya başladığını ifade etti. Yenice, eşinin hayatını kaybetmesi sonucu el emeği ürünler yapmaya başladığını söylerken; ürünlerinin çok beğenilmesi üzerine işine devam ettiğini belirtti. Yenice, bugünlerde siparişlere yetişemediğini ifade etti.

“ÜRÜNLERİMİ HERKES ÇOK SEVİYOR”

Yenice; “11 yıldır bu işle uğraşıyorum ve 9 yıldır Edirne’deki emek pazarına geliyorum. Eşimi kaybettiğim için el emeğiyle yaptığım ürünleri satmaya karar verdim. İlk yaptığımda herkesin çok hoşuna gitti ve bu işe başladım. 11 yıldır geçimimi bu işle sağladım ve çocuğumu okuttum. El emeği olduğu için herkes ürünlerimi çok seviyor. Reçel, kahvaltılık, salça, erişte ve turşu gibi birçok ürünlerimiz mevcut. Şu anda en düşük fiyatlı olarak reçellerimiz var; fiyatları da 50 TL. En pahalı ürünümüz ise salça. Onun da fiyatı 200 TL. Herkesi ürünlerimizi denemesi için pazarımıza bekliyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.