Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne’nin Bereketli Toprakları Tekrar Hayat Bulacak”

Edirne Belediyesi, Edirne’de tarımı ve üreticiyi desteklemek için kırsal mahallelerdeki çiftçilere kışlık ıspanak tohumu dağıttı. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, bereketli Edirne topraklarının yeniden hayat bulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
“Edirne’nin Bereketli Toprakları Tekrar Hayat Bulacak”

Edirne Belediyesi, kırsal mahallelerde tarımsal üretimi desteklemek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, kırsal mahallelerdeki üreticilere kışlık ıspanak tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtımı yapılan “Matador” cinsi geniş yapraklı ıspanak tohumları, üreticilerin kış aylarında da tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri adına önemli bir adım oldu. Üreticilerin ihtiyaçlarına ve ekim alanlarının büyüklüğüne göre 150 gram ile 15 kilogram arasında gerçekleştirilen tohum desteği, üreticilerden de tam not aldı.

“TOPRAĞIMIZA, TOHUMUMUZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kırsal mahallelerdeki üreticilere verilen desteğin önemine vurgu yapan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Edirne, adeta bir tarım cenneti. Bereketli topraklarıyla ülkemizin önemli bir tarım merkezi. Yeni kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ve Belediye Meclisimiz Tarım Komisyonu üyelerimiz üreticilerimizi nasıl destekleyebileceğimiz konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor. İlk olarak kırsal kesimdeki üreticilerimize destek amacıyla ıspanak tohumu dağıtımı yapmaya başladık. Hayata geçireceğimiz projelerle zor koşullarda tarım yapan üreticilerimizin her zaman yanında olmaya; onlarla birlikte geleceğimizi aydınlatmaya, toprağımıza, tohumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.