Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Soydaş Seçimde Kime Oy Verdi?

Dün Bulgaristan’da gerçekleşen parlamento seçimlerde Edirne’de kullanılan oyların sonuçları merak ediliyordu. Bulgaristan’daki Türk partisi HÖH’ün ikiye bölünmesinden sonra partinin hangi kanadı, Edirne’de ve Türkiye’deki soydaş oylarının çoğunluğunu aldı?

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 14:53
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’deki Soydaş Seçimde Kime Oy Verdi?

Komşu Bulgaristan, parlamento seçimler için dün sandık başına gitti. Türk partisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) kısa bir süre yaşadığı bölünme nedeniyle seçime iki ayrı parti olarak girdi. Oy kullanma hakkı olan çifte vatandaş soydaşların yoğun olarak yaşadığı illerden birisi olan Edirne’de de 75. Yıl ilköğretim Okulunda, Keşan Lisesi’nde ve Bulgaristan Konsolosluğu’nda da seçim sandığı kuruldu.

Edirne’de kurulan 3 seçim sandığında da Ahmet Doğan’ın onursal başkanlığını yaptığı Hak ve Özgürlükler İttifakı, rakibi Delyan Peevski başkanlığındaki Hak ve Özgürlükler Hareketi - Yeni Başlangıç’ı geride bıraktı. Buna göre, 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda Hak ve Özgürlükler İttifakı 317 oy alırken, Peevski’nin partisi 114 oy aldı. Keşan Lisesi’nde kurulan sandıkta, Hak ve Özgürlükler İttifakı 109 oy, Peevski’nin partisi 24 oy, Bulgaristan Konsolosluğu’nda kurulan sandıkta ise Hak ve Özgürlükler İttifakı 29, Peevski’nin lideri olduğu parti ise 22 oy aldı.

Türkiye genelinde de Ahmet Doğan’ın doğal lideri olduğu Hak ve Özgürlükler İttifakının 29 bin 496 oyuna karşılık, Peevski 12 bin 961 oyda kaldı.

Türkiye’de kullanılan oylarda Hak ve Özgürlükler İttifakı önde olmasına rağmen, Bulgaristan’da ise sonuçlar Peevski lehine sonuçlandı.

ŞENER ŞENTÜRK

 

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.