Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Para Koleksiyoncusundan Öneri

Edirne’de eski paralardan koleksiyon oluşturan Aziz Alpan, Saraçlar Caddesi’nde sergilediği paraların koleksiyondan ibaret olmadığını, aynı zamanda araştırma yapmak olduğunu söyledi. Alpan, öğretmenlerin tarihi aşılamak için çocukları para koleksiyona teşvik etmesini önerirken; “Tarihi ve paranın üzerindeki figürlerin ne anlama geldiğini öğrenebilirler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 09:38
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’deki Para Koleksiyoncusundan Öneri

Edirne’de çocuk yaştan itibaren topladığı paraları koleksiyon haline getiren Aziz Alpan, topladığı paraları Saraçlar Caddesi’nde sergiliyor.

Koleksiyonculuğun merak işi olduğunu belirten Alpan, 60 yaşında olmasına rağmen ilgisinin bitmediğini söyledi.

Alpan, “Koleksiyonculuk bir merak işidir. Benim bu merakım çocukluğumdan geliyor. Eskiden hamamlar, camiler yıkık vaziyetteydi ve biz de oralarda paralar buluyorduk. Orada bulduğumuz paralarla koleksiyonculuğa başladık. Çocukluğumdan itibaren bulduğum şeyleri hep topladım. Artık 60 yaşında olduk ama halen daha merakımız devam ediyor. Edirne’de merakı olanlar var. Özellikle çocuklar para koleksiyonu yapmaya oldukça meraklı. Koleksiyon yapmak isteyen vatandaşlara burada cüzi bir paraya yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda paralar hakkında bildiklerimizi de aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

“KOLEKSİYON ARAŞTIRMA DEMEKTİR”

Koleksiyonculuğun araştırma olduğunu savunan Alpan; “Çocuklara tarihi aşılamak için öğretmenlerin bunu teşvik etmesi gerekiyor. İnternette oyun oynayacaklarına paraları inceleyip o dönemin tarihi ve paranın üzerindeki figürlerin ne anlama geldiği öğrenilebilirler. Koleksiyon demek, buldukları bir paranın araştırmasını yapmak demektir” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.