Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Katı Atık Tesisi’nin Projesine “ÇED Gerekli Değildir” Kararı

Edirne’de Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’ndeki Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin kapasite artış projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Proje kapsamında makine ve ekipman sayısının artırılarak saatlik bertaraf kapasitesinin 2 katına çıkarılması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2024 09:52
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’deki Katı Atık Tesisi’nin Projesine “ÇED Gerekli Değildir” Kararı

Edirne’de Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’ndeki Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Kapasite Artışı Projesi için Edirne Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Edirne’nin merkez ilçesine bağlı Hıdırağa köyünün Yukarı Ova mevkiinde, Atlas Katı Atık Yönetim, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan Edirne İli Entegre Katı Atık Düzenli Depolama Ve Bertaraf Tesisi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Kapasite Artışı Projesi için bakanlığa sunulan proje tanıtım dosyasının incelediği ve Edirne Valiliği tarafından projeye “ÇED gerekli değildir” kararı verildiği açıklandı. Duyuruda, projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

MAKİNE VE EKİPMAN SAYISI ARTIRILACAK

Projenin tanıtım dosyasına göre; mevcut durumdaki Entegre Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi, toplam 163 bin 873,23 m2’lik alanda faaliyet gösteriyor. Tıbbi atık sterilizasyon tesisi ise bin 110 m2’lik alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Tesiste herhangi bir yeni yapılaşmaya gidilmeyeceği açıklanırken; tıbbi atık sterilizasyon tesisinin mevcut kapasitesinin artırılması planlanıyor. Projede inşaat aşamasının bulunmadığı belirtilirken; tıbbi atık sterilizasyon tesisinin makine ve ekipman sayısının arttırılarak aynı alan içerisinde montaj faaliyetinin yapılacağı ifade edildi.

KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKACAK

Tıbbi atık sterilizasyon tesisinin saatlik kapasitesi bin 20 kilogram olarak faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilen dosyada, yapılacak makine-ekipman eklenmesiyle tesis kapasitesinin saatte 2 bin 40 kilograma çıkartılması planlanıyor. Projenin bedeli ise 5 milyon TL olarak açıklandı.

İŞTE BERTARAF EDİLECEKLER

Tesiste mikrobiyolojik laboratuvar atıklarının, kan, kan ürünleri ve bunlarla kontamine olmuş nesnelerin, kullanılmış ameliyat giysilerinin (kumaş, önlük ve eldiven vb.), diyaliz atıklarının (atık su ve ekipmanlar), karantina atıklarının, bakteri ve virüs içeren hava filtrelerinin, enfekte deney hayvanı leşleri, organ parçaları, kanı ve bunlarla temas eden tüm nesnelerin, enjektör iğnelerin ve iğne içeren diğer kesicilerin bertarafının sağlanacağına yer verildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.