Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından imzalanan projelerle istihdam artırılacak, tarımsal üretim desteklenecek ve yöresel ürünlerin markalaşması sağlanacak.
"Edirne Yöresel" markası adı altında, 5 milyon 241 bin TL proje bedeliyle İpsala Çikolataları Üretim Tesisi kuruluyor. Bu proje kapsamında 14 kişinin istihdam edileceği belirtilirken, özellikle ilçedeki kadın istihdamına önemli katkı sağlanacağı vurgulandı.
Edirne’nin sebze üretiminde kendine yeterli hale gelmesi amacıyla başlatılan sera projeleri, yeni yılda da devam edecek. Önceki dönemlerde kurulan 90 seraya ek olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle 8 milyon 846 bin TL bütçeyle 20 yeni sera daha hayata geçirilecek. Bu yatırımla Edirne’de sera alanlarının genişletilmesi ve sebze üretiminin artırılması hedefleniyor.
Edirne’nin yerli ata tohumu olan Meriç fıstığının yaygınlaştırılması ve Türkiye’nin markası haline getirilmesi için profesyonel bir tesis kurulacak. 9 milyon 343 bin TL proje bedeliyle kurulacak tesiste, fıstık üretimi, el değmeden ayıklama ve paketleme işlemleri gerçekleştirilecek. Böylece üretimden tüketime kadar tüm süreç Edirne’de yürütülecek.
Edirne Valiliği, bu projelerin hem istihdama hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını belirterek tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi