Hava Durumu

Edirne'de Pazar Esnafından Soğuk Havaya Tüplü Çare

Edirne’de her Pazar günü kurulan Emek Pazarı’nda esnaf soğukla mücadele etmeye devam ediyor. Tüp ile ısınmaya çalışan esnaf Bedriye Aladağ ve Nermin Çetin, soğuk havaya rağmen tezgahlarının başında olduklarını belirterek; “Küçük tüp getirdik. Onu açarak ısınmaya çalışıyoruz. Bugün satışlardan umutluyuz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2025 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2025 12:13
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne'de Pazar Esnafından Soğuk Havaya Tüplü Çare

Edirne’de her pazar günü kurulan Emek Pazarı’nda esnaf, dondurucu soğuklara rağmen tezgahlarını açarak satış yapmaya devam ediyor.

Zorlu hava şartlarına rağmen müşterilerine hizmet vermeye çalışan esnaf, küçük tüplerle ısınmaya çalışarak günü kurtarmaya çalışıyor. Pazar esnafı, soğuk havanın satışları olumsuz etkilediğini belirtirken; öğleden sonra hareketlilik beklediklerini ifade etti.

"DÜZENLİ MÜŞTERİLERİMİZ OLDUĞU İÇİN MECBUR GELDİK"

Emek Pazarı esnaflarından Bedriye Aladağ ve Nermin Çetin, soğuk havaya rağmen tezgahlarının başında olduklarını vurgulayarak; “Küçük tüp getirdik. Onu açarak ısınmaya çalışıyoruz. Bu hafta gelmeyi düşünmüyorduk ama düzenli müşterilerimiz var diye mecburen geldik. Sabah saatleri olmasına rağmen satışlarımız fena değil. Bugünden umutluyuz. Öğleden sonra daha fazla müşteri bekliyoruz” dedi.

"UZAK YERLERDEN GELEN ESNAFLAR TEZGAH AÇAMADI"

Pazar esnaflarından Hüseyin Akbulut ise soğuk havanın bazı esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Sabah 09.00’da tezgahını açtığını dile getiren Akbulut; “Şu ana kadar 6 kavanoz bal sattım. Sabah saatlerine göre biraz hareketlilik var, umutluyuz. Hava çok soğuk olduğu için uzak bölgelerden gelen esnaf arkadaşlarımız tezgâh açamadı. Ancak biz mecburen geldik, tezgahımızı açtık. Vatandaşlar pazara gelip ihtiyacını alıp gidiyor. Hava soğuk olduğu için kimse uzun süre dışarıda kalmak istemiyor” diye konuştu.

"ÖĞLEDEN SONRA BELKİ BİRAZ HAREKETLENİR"

Pazarda satış yapan Ayten Atmaca da sabah saatlerinde satışların durgun olduğunu dile getirerek; “Sabah saat 08.00’de geldim, 09.00’a kadar tezgahımı kurdum. Ancak bazı esnaf arkadaşlarım soğuk nedeniyle gelemedi. Bu da işlerimizi etkiledi. Öğleden sonra belki biraz hareketlenir. Hava çok soğuk olduğu için vatandaş dışarı çıkmak istemiyor. Biz yine de buradayız, müşterilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Soğuk hava şartları nedeniyle pazardaki hareketliliğin azaldığını belirten esnaf, havaların düzelmesiyle birlikte daha fazla müşterinin pazara geleceğini umut ettiklerini dile getirdi. Edirne Emek Pazarı’nda satış yapan birçok esnaf, zorlu hava koşullarına rağmen tezgahlarını açmaya devam ediyor.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.