Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğiyle Edirne Lisesi’nde düzenlenen 10. ÖRAV Eğitim Şenliği, öğretmenleri ve eğitim gönüllülerini bir araya getirdi. Şenlik, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi, yeni eğitim yöntemlerini tanıtmayı ve öğretmenler arası iş birliğini artırmayı amaçladı.
Şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından ÖRAV Kısmi Zamanlı Eğitimcisi Sevcan Mengeliboğa, ÖRAV’la ilk kez tanışan öğretmenler için bir tanıtım yaptı. ÖRAV olarak düz eğitim sunmakla yetinmediklerini söyleyen Mengeliboğa, amaçlarının ilham vermek, farklı uzmanları bir araya getirerek öğretmenlik mesleğinin toplumda hak ettiği değeri görmesi olduğunu söyledi. Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, şenliğe ev sahipliği yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.
Mengeliboğa; “ÖRAV, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek, sürekli gelişim yolculuklarında yanlarında olmak amacıyla 2008 yılında tarafından kuruldu. Vakıf, aynı zamanda eğitimin en önemli odak noktalarından olan öğretmenliğin; özel bilgi, beceri ve tutum gerektiren bir meslek olarak toplum algısında hak ettiği değere ulaşmasına destek oluyor. 21. yüzyılın gerektirdiği zihinsel, sosyal, duygusal ve dijital becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesinde sorumluluk üstlenen öğretmenlerin sürekli gelişimleri için eğitimler tasarlayan ve yaygınlaştıran, atölyeler ve seminerler düzenleyen ÖRAV, bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde 380 binden fazla öğretmene ulaştı. ÖRAV olarak düz eğitim sunmakla yetinmiyoruz. Biz öğretmenlik mesleğinin toplumda hak ettiği değeri görmesi için çalışıyoruz. Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen atölye çalışmaları düzenliyoruz” diye konuştu.
Şenlik kapsamında öğretmenlere yönelik 5 ayrı atölye etkinliği gerçekleştirildi. Banu Ergüç Şahan tarafından “Doğadan ilham alan tasarımlar”, Özüm Çekinir tarafından “Öğretmenin Gücü”, Sevcan Mengeliboğa tarafından “Masallarla Düşünmek”, Yunus Yıldırım tarafından “Mutluluk Atölyesi”, Sündüz Yorgancılar ve Yıldız Parlar tarafından “Çöp İnsan Sendromu ve Scamper Tekniği” konulu atölyeler düzenlendi.
Şenliğe Edirne İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ozan Demiralp, Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, ÖRAV gönüllüleri ve öğretmenler katıldı.
HİLAL PEKER
Kaynak: HİLAL PEKER