Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne’de İmara Yakın Arazilerin Fiyatları Artıyor”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, konut alamayan vatandaşların imara yakın bölgelere yöneldiğini ve bu alanlarda arsa fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 16:07
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Edirne’de İmara Yakın Arazilerin Fiyatları Artıyor”

Edirne’de konut almakta zorlanan ve kısıtlı bütçeye sahip vatandaşlar, imara yakın arazilerde arayışa başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, imar bölgesinin dolduğunu ve otoyolun kuzeyinde kalan alanların rantının yükselmeye başladığını belirtti. Çeker, "Vatandaşlar, imara yakın tarlalara yöneliyor. Küçük parsellerin satışı hızla artarken, büyük arazilerin satışında süreç daha yavaş ilerliyor" dedi.

“VATANDAŞ YER ARAYIŞINA GİRDİ”

Çeker, “Konut alamayan ve elinde kısıtlı parası olan vatandaşlar imara yakın olan yerlerde arayış başladı. İmar bölgesi şu an dolmuş vaziyette. Edirne’mizin bir yeri imara kadar geldi, bir bölümü de durdu. Nedir bu? Otoban yolunun kuzeyinde kalan yerlerin rantı yükselmeye başladı. Vatandaşımız da bunu hissediyor ve yer arayışına gidiyor. Fiyatlar daha öncelerinde çok düşüktü ama şu anda fiyatlarda bir artış söz konusu. Şu anda imara yakın olan tarlaların rantı açık olmaya başladı. 1-2 dönüm yerlerin satışı hızlı oluyor. Büyük parça olduğunda ücreti de büyük olduğundan satışları yavaş ilerliyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.